Current Affairs GK – Quiz

    Current Affairs Quiz-1st January- 2015
    Current Affairs Quiz-1st January- 2016:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1). Who has been appointed as the Chairman and Managing Director of Cochin Shipyard?
    a)   Syed Waheed Zafar
    b)   Madhu S Nair
    c)   Shekhar Mital
    d)   R V Kanoria


    2). Drug Authentication and Verification Application (DAVA) project of the department of commerce has won which of the following awards recently?
    a)   eEurope Award
    b)   ePACIFIC Award
    c)   eASIA Award
    d)   eTRAVEL Award


    3). Name the Indian-Origin cancer expert who was recently honored with the Knighthood from Queen Elizabeth II?
    a)   Viraj Suresh Tambwekar
    b)   Sanjay Borude
    c)   Ramneek Mahajan
    d)   Harpal Singh Kumar


    4). Which of the following MoUs has been approved by the Union Cabinet for the conservation of migratory birds of prey?
    a)   Jaipur MoU
    b)   Raptor MoU
    c)   Raipur MoU
    d)   Bhopal MoU


    5). Amended Technology Upgradation Fund Scheme (ATUFS) which was recently approved by CCEA is related to which of the following sector?
    a)   Textile Sector
    b)   Chemical Sector
    c)   Agriculture Sector
    d)   Railway Sector


    6). Who has been appointed as the new Director General of Uttar Pradesh Police?
    a)   Sanjeev Dayal
    b)   Vijender Singh
    c)   Javeed Ahmad
    d)   Surendra Singh


    7). Name the person who has assumed charge as Chairman and Managing Director of BHEL?
    a)   Anup K Pujari
    b)   Atul Sobti
    c)   Prakash Kumar Singh
    d)   Chandra Sherkhar Verma


    8). Who is the founder of Debian Linux?
    a)   Sergey Brin
    b)   Larry Page
    c)   Ian Murdock
    d)   Jan Koum


    9). Which among the following committees suggested the initiatives on Revising& Revitalizing PPP Model?
    a)   Naresh Chandra Committee
    b)   A K Ganju Committee
    c)   Aditya Puri Committee
    d)   Vijay Kelkar Committee


    10). Bajrang Punia is related to which sports?
    a)   Volleyball
    b)   Wrestling
    c)   Swimming
    d)   Basketball


    Answers:                         
    1). b) 2). c) 3). d) 4). b) 5). a) 6). c) 7). b) 8). c) 9). d) 10). b)

    For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

    Online Mock Tests 2019: