Current Affairs Quiz- 10th August 2015

    Current Affairs Quiz- 10th August 2015
    Current Affairs Quiz- 10th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).World Badminton Championships 2015 was held at_______.
    a)   Beijing
    b)   Jakarta
    c)   Doha
    d)   Tehran


    2).Who is Kayyara Kinhanna Rai?
    a)   Singer
    b)   Freedom fighter
    c)   Kannada Poet
    d)   Both and b) and c)


    3).Which of the following countries retains as the World’s Largest Exporter of Beef?
    a)   India
    b)   China
    c)   US
    d)   Japan


    4).Who is the winner of the Germany’s highest civilian honour-the cross of order of the Merit?
    a)   Starwin Kannanaickal
    b)   Jaiganesh Ravichandran
    c)   Ashok Kushwaha
    d)   Raghavendra Gadagkar


    5).Who is the present Environment Minister of India?
    a)   Prakash Javadekar
    b)   Smirtha Irani
    c)   Ravi Shankar Prasad
    d)   Harsha Vardhan


    6).Which State Tourism Minister has conferred with PATWA Award 2015?
    a)   Himachal Pradesh
    b)   Goa
    c)   Kerala
    d)   Sikkim


    7).Central Government has decided to provide the subsidy of ________ for LPG.
    a)   Rs. 12,000 crore
    b)   Rs. 10,000 crore
    c)   Rs. 22,000 crore
    d)   Rs. 8,000 crore


    8).Which Chinese Company has signed a MoU with Taiwan’s Foxconn to boost Make in India Campaign in Andhra Pradesh?
    a)   Xiaomi Inc
    b)   Samsung
    c)   Lenovo
    d)   Huawei


    9).World Bio-Fuel Day is observed on___________.
    a)   12th August
    b)   13th August
    c)   11th August
    d)   10th August


    10).Which of the following Ministry has launched the School Nursery Yojana?
    a)   HRD Ministry
    b)   Environment Ministry
    c)   Women& Child Ministry
    d)   Urban Development Ministry


    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). a)   4). d)   5). a)   6). b)   7). c)   8). a)   9). d)   10). b)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:


    / 5. Reviews