Current Affairs Quiz- 10th October- 2015

    Current Affairs Quiz- 10th October- 2015
    Current Affairs Quiz- 10th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). Which country will host 8thBRICS Summit on 2016?
    a)   Brazil
    b)   Russia
    c)   India
    d)   South Africa


    2). Who is the winner of 1stHridaynath Mangeshkar award?
    a)   Asha Bhosle
    b)   Lata Mangeshkar
    c)   Amitabh Bachchan
    d)   AR Rahman


    3). Who is Ravindra jain?
    a)   Famous Dancer
    b)   Hindi Poet
    c)   Bollywood Actor
    d)   Music Director


    4). Who has been appointed as Secretary and Chairman of Atomic Energy commission?
    a)   RK Singh
    b)   Sekhar Basu
    c)   Arun Srivastava
    d)   Pranay Verma


    5). Among the following which country will not be a part of V20 group?
    a)   Ghana
    b)   Tuvalu
    c)   India
    d)   Kenya


    6). Which state in India to set up first Dolphin Community Reserve to protect Gangetic river Dolphins?
    a)   West Bengal
    b)   Assam
    c)   Odisha
    d)   Jharkhand


    7). Operation Valsalya, which was launched by government of Kerala, is related to which of the following sector?
    a)   Training program for ICDS workers
    b)   To rescue and reunite the missed children with their family
    c)   Accidental Insurance with a premium of Rs.12 per year
    d)   Tackle malnutrition and health problems in children

    8). In the term JETCO, “E” stands for_________.
    a)   Economic
    b)   Ecology
    c)   Environment
    d)   Emission


    9). Name the Indian Boxer who won his first professional boxing fight?
    a)   Arjun Thapa
    b)   Mary Kom
    c)   Vijender Singh
    d)   Sushil Kumar


    10). Which of the following has recently launched operation Five Minute?
    a)   HDFC
    b)   SBI
    c)   Indian Postal Department
    d)   Indian Railways

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). d)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). a)   9). c)   10). d)

     People Also Visited:

    Click Here to Follow US on Facebook

    / 5. Reviews