Current Affairs Quiz- 10th September 2015

Current Affairs Quiz- 10th September 2015
Current Affairs Quiz- 10th September 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
1).India has signed an agreement with which of the following country to cooperate in all criminal matters including gathering evidence?
a)   Singapore
b)   Malaysia
c)   Indonesia
d)   Nepal


2).Which of the following state has decided to launch motorbike ambulances from next year?
a)   Rajasthan
b)   Gujarat
c)   Punjab
d)   Maharashtra


3).Who is the head of the 21st Law commission of India?
a)   Ajit Prakash Shah
b)   Ananth Kumar
c)   Ashok Raju
d)   Anant Geete


4).Which of the following has been newly established by Indian Navy at Karwar, Karnataka?
a)   INS Vajrakosh
b)   INS Samrat
c)   INS Bharat
d)   INS Varun


5). ISRO Chairman ________ has received the Prestigious Gandhi Peace Prize 2014 from the President Pranab Mukherjee?
a)   D R Deshmukh
b)   Deepak Gupta
c)   A K Mittal
d)   A S Kiran Kumar


6).Tamil Nadu’s 1st Global Investors Summit (TNGIM) 2015 was held at________.
a)   Coimbatore
b)   Trichy
c)   Chennai
d)   Madurai


7).Who is the Union HRD Minister of India?
a)   Ravi Shankar Prasad
b)   Sadananda Gowda
c)   Uma Bharti
d)   Smt Smriti Irani


8).PM Narendra Modi has inaugurated the 10thWorld Hindi Conference which was held at _________.
a)   Ahmadabad
b)   Surat
c)   Bhopal
d)   Nagpur


9). What is the percentage of Foreign Direct Investment (FDI) under the automatic route for White Label ATM Operations (WLAO)?
a)   100%
b)   90%
c)   60%
d)   80%


10).First World Hindi Conference was held in 1975 at_________.
a)   Kolkata
b)   Surat
c)   Bhopal
d)   Nagpur

Answers:                                 
1). c)   2). d)   3). a)   4). a)   5). d)   6). c)   7). d)   8). c)   9). a)   10). d)
People Also Visited:

/ 5. Reviews