Current Affairs Quiz- 11th August 2015

    Current Affairs Quiz- 11th August 2015
    Current Affairs Quiz- 11th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Indian American, Sundar Pichai has been appointed as the CEO of ________.
    a)   Infosys
    b)   HCL
    c)   Google
    d)   Microsoft


    2).ISRO has started the commercial production to Titanium Sponge Plant at Chavera in Kerala, by this India become the ______ country in the World to produce commercial production of Titanium Sponge.
    a)   3rd
    b)   4th
    c)   5th
    d)   7th


    3).Which of the following private sector bank has recently launched the new home loan plan named as “Saral-Rural Housing Loan”?
    a)   ICICI Bank
    b)   Axis Bank
    c)   HDFC Bank
    d)   IDBI Bank


    4).Who among the following has been recommended for the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award by Sports Ministry?
    a)   Mary Kom
    b)   Sania Mirza
    c)   Saina Nehwal
    d)   Ravi Chandran Aswin


    5).Who is the Union Minister for Minority Affairs?
    a)   Smriti Zubin Irani
    b)   Harsh Vardhan
    c)   Najma Heptulla
    d)   Jagat Prakash Nadda


    6).South Korea’s “Posco” has signed as MoU with “Uttam Steel and Power” to start integrated steel plants in ___________.
    a)   Maharashtra
    b)   Bihar
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Madhya Pradesh


    7).Which of the following becomes the first Indian city to be member of World Tourism Cities Federation (WTCF)?
    a)   Bangalore
    b)   Kochi
    c)   Simla
    d)   Mysore


    8).Indian American, Shantanu Narayen is the CEO of _________.
    a)   TCS
    b)   HP
    c)   Adobe
    d)   Yahoo


    9).Which of the following movie has been awarded for Best Film in Kerala’s State Film Awards 2014?
    a)   Varsham
    b)   Ottaal
    c)   Bangalore Days
    d)   7th Day


    10).Alphabet Inc is the parental company of ________ has been launched recently.
    a)   Yahoo
    b)   Microsoft
    c)   Google
    d)   Apple

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). c)   9). b)   10). c)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    / 5. Reviews