Current Affairs Quiz- 11th December- 2015

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz-11th December- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Name the bollywood actor who has been honored with the Lifetime Achievement award at Dubai International Film Festival (DIFF)?

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
a)   Amitabh Bachchan
b)   Naseeruddin Shah
c)   Shahrukh Khan
d)   Aamir Khan


2).The National Green Tribunal (NGT) has banned the usage of plastics from ________ to ________ for Ganga Rejuvenation with effect February 1, 2016.
a)   Varanasi to Rishikesh
b)   Gomukh to Rishikesh
c)   Gomukh to Haridwar
d)   Rishikesh to Haridwar


3).”On My Terms” is the autobiography of _________.
a)   A K Mital
b)   Sumitra Mahajan
c)   Arun Jaitley
d)   Sharad Pawar


4).Recently, which country has successfully test fired Shaheen-III missile?
a)   Pakistan
b)   China
c)   Sri Lanka
d)   Afghanistan


5).Narsingh Pancham Yadav is related to which sports?
a)   Boxing
b)   Wrestling
c)   Badminton
d)   Tennis


6).Who has become the Co-owner of the Pro Wrestling League franchise Bangalore Yodhas?
a)   Saurav Ganguly
b)   Sachin Tendulkar
c)   Virat Kholi
d)   M S Dhoni


7).Who has been appointed as Chairman of the World Travel& Tourism Council, Inida Initiative (WTTCII)?
a)   P J Kurien
b)   Vijai Sharma
c)   Ajit Kumar
d)   Kapil Chopra


8).Shinzo Abe is the Prime Minister of _______.
a)   Japan
b)   Korea
c)   China
d)   Indonesia


9).International Cricket Council (ICC) has announced Global Partnership with _________.
a)   AT&T
b)   Samsung
c)   OPPO Electronics
d)   Micromax Infomatics


10).Which of the following became the 10th country to ratify Articles of Agreement of Asian Infrastructure Investment Bank?
a)   Singapore
b)   Luxembourg
c)   Austria
d)   Mongolia

Answers:                         

1). b) 2). c) 3). d) 4). a) 5). b) 6). c) 7). d) 8). a) 9). c) 10). b)

For More Important Daily Current Affairs Quiz– Click Here

/ 5. Reviews