Current Affairs Quiz- 11th October- 2015

    Current Affairs Quiz
    Current Affairs Quiz- 11th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).As per Savills World Research, which is the World’s Cheapest Metropolitan City?
    a)   Tokyo
    b)   Shangai
    c)   Mumbai
    d)   New York


    2).Name the Indian Lightweight Boxer who won Silver Medal in the World Military Games which was held in Mungyeong, South Korea?
    a)   Shiva Thapa
    b)   Pinki Jangra
    c)   L Devendro Singh
    d)   Dheeraj Rangi


    3).Who has been appointed as the New Zealand Tourism Ambassador?
    a)   Siddharth Malhotra
    b)   Arun Kumar Singh
    c)   Naresh Chandra
    d)   Abid Hussian


    4).Which of the following country is providing 2 billion Euros for the Smart City Projects, to develop the Indian Cities such as Pondicherry, Nagpur and Chandigarh?
    a)   US
    b)   France
    c)   Japan
    d)   China


    5).Celebration of SAARC festival was recently started at ________.
    a)   Kolkata
    b)   Surat
    c)   Jaipur
    d)   Bhopal


    6).Who is the New Prime Minister of Nepal?
    a)   K P Sharma Oli
    b)   Dal Singh Thapa
    c)   Ek Nath Dhakal
    d)   Khil Raj Regmi


    7).What is the 2015 Theme of World Mental Health Day which was observed on 10th October 2015?
    a)   Strong Mind bears you Strong Health
    b)   Mental Fitness is More Essential
    c)   Sharpen your Mind to Sharpen your Health
    d)   Dignity in Mental Health


    8).Who has been appointed as the Secretary of Department of Official Language?
    a)   Girish Shankar
    b)   Rakesh Verma
    c)   Prakash Sharma
    d)   Arintham Chowdary


    9).Which pair has won the 2015 China Open Women’s Double Title?
    a)   Venus Williams and Caroline Wozniacki
    b)   Sania Mirza and Martina Hingis
    c)   Hao Ching and Yung Jan
    d)   Maria Sharapova and Ana Ivanovic


    10).International Day of the Girl Child was observed on _______.
    a)   9th October
    b)   10th October
    c)   11th October
    d)   12th October

    Answers:                         
    1). c) 2). d) 3). a) 4). b) 5). c) 6). a) 7). d) 8). a) 9). b) 10). c)
     People Also Visited:

    Click Here to Follow US on Facebook

    / 5. Reviews