Current Affairs Quiz- 11th September 2015

    Current Affairs Quiz- 11th September 2015
    Current Affairs Quiz- 11th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who has been elected as the new chairman of the Audit Bureau of Circulation (ABC) during the 67th Annual General meeting 2015-16?
    a)   Suresh Ramakrishnan
    b)   Ramesh Chand
    c)   Shashidhar Sinha
    d)   Indra Nooyi


    2).What is the theme of 10th World Hindi Conference?
    a)   Hindi Mahat Vistar and Sambhavnaye
    b)   Hindi Bagat Vistar and Sambhavnaye
    c)   Hindi Bharat Vistar and Sambhavnaye
    d)   Hindi Jagat Vistar and Sambhavnaye


    3).PM Narendra Modi has approved the _________ Law Commission of India (LCI) for the period of 3 years from 1stSeptember 2015 to August 2018.
    a)   21st
    b)   22nd
    c)   23rd
    d)   20th


    4).India and ______ has agreed to maintain peace along the border after the Director General level meeting.
    a)   Nepal
    b)   Pakistan
    c)   China
    d)   Bangladesh


    5).Who among the following has launched the national web portal for the promotion of a national apprenticeship scheme?
    a)   Anant Geete
    b)   Uma Bharti
    c)   Smriti Irani
    d)   Sushma Swaraj


    6).Name the Indian Bengali American author who has won the prestigious National Humanities Medal from the hands for US President Barack Obama?
    a)   Jhumpa Lahiri
    b)   Amitav Ghosh
    c)   Arundhati Roy
    d)   Chitra Banerjee Divakaruni


    7).Name the Indian American Who has been selected as the post master for Sacramento in California?
    a)   Manjul Bhargava
    b)   Nitin Nohria
    c)   Geeta Menon
    d)   Jagdeep Grewal


    8).What is the name of the new species of human relative discovered in South Africa by the Professor Lee Berger from the University of the Witwatersrand?
    a)   Homolguana
    b)   Homonaledi
    c)   Homobizarre
    d)   Homomillipede


    9).Name the Water Policy Expect who has instrumental in drafting India’s 1st National Water Policy in 1978?
    a)   Ramkumar Verma
    b)   Sivaprakash Rao
    c)   Ramaswamy R. Iyer
    d)   Venkatesh Butt


    10).World Hindi Day was observed on__________.
    a)   1st October
    b)   1st September
    c)   10th September
    d)   10th January

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). b)   5). c)   6). a)   7). d)   8). b)   9). c)   10). d)
    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: