Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz โ€“ 12th March 2016
Current Affairs Quiz โ€“ 12th March 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).The name announced by Union power minister for the LED based Domestic Efficient Lighting Programme is
a)  Ujala
b)  Vijetha
c)  Mehta
d)  Vijwala
e)  None of the above


2).Festival of Innovations inaugurated at the Rashtrapati Bhavan. The week-long festival will be in collaboration with
a)  National Foundation for India
b)  MacArthr Foundation
c)  Concern India Foundation
d)  India Development and Relief Fund Foundation
e)  National Innovation Foundation


3).RITES (Public Sector Enterprise under Ministry of Railways) signed a contract to supply 18 Meter Gauge 1350 HP Diesel Electric Locomotives to
a)  Bangladesh Railways
b)  Nepal Railways
c)  Myanmar Railways
d)  Afghanistan Railways
e)  Pakistan Railways


4).With which country India have discussed the possibility of jointly producing and distributing films in the two countries?
a)  Malaysia
b)  Russia
c)  USA
d)  China
e)  Sri Lanka


5).Sunil Shirguppi, former vice-president at Goldman Sachs is appointed by which company as its VP for engineers?
a)  Ola
b)  Uber
c)  Flipkart
d)  Myantra
e)  Yatra Genie


6).HDFC has chosen how many start-ups to work jointly in the field operations out of 30 applications.
a)  3
b)  1
c)  6
d)  5
e)  None of the above


7).The Wikimedia Foundation is currently developing a speech synthesis engine to its
a)  Wiki Books
b)  Wiki Pedia
c)  Wiki Data
d)  Wiki News
e)  Media Wiki


8).Which countries Scientists have discovered a form of bacteria that can digest the plastic in disposable plastic water bottles.
a)  China
b)  Japan
c)  Poland
d)  England
e)  Serbia


9).The two 220 MWe units at the Kakrapar Atomic Power Station (KAPS) in ______ had to be shut down after leakage of heavy water from its coolant system.
a)  Ahmadabad
b)  Bengaluru
c)  Gujarat
d)  New Delhi
e)  Varanasi


10).Which Indian ace shuttler crashed out from the All England Badminton Championships tournaments which held recently?
a)  Sai Praneeth
b)  P V Sindhu
c)  Sammer Verma
d)  Kidambi Srikanth
e)  Saina Nehwal


Answer:
1). a) 2). e) 3). c) 4). d) 5). a) 6). d) 7). b) 8). b) 9). c) 10). e)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

Online Mock Tests 2019: