Current Affairs Quiz- 12th August 2015

    Current Affairs Quiz- 12th August 2015
    Current Affairs Quiz- 12th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the winner of 24thSaraswati Samman for the year 2014?

    a)   Rashmi Bansal
    b)    Veerappa Moily
    c)   Salman Rushdie
    d)   Ruskin Bond


    2).International Youth Day is observed on_________.
    a)   11th August
    b)   13th August
    c)   12th August
    d)   14th August


    3).Which of the following has been accredited by Green Climate Fund (GCF) as national implementing entity for undertaking climate change related projects in India?
    a)   NABARD
    b)   SEBI
    c)   IRDAI
    d)   TRAI


    4).Which of the following two Indian have got placed in Top 20 on Forbes first ever list of “100 Rsichest People in Technology”?
    a)   Rahul Sharma and Ratan Tata
    b)   Narayana Murthy and Shiv Khera
    c)   Anil Ambani and J S Mahindra
    d)   Shiv Nadar and Azim Premji


    5).Who has been appointed as the new MD and CEO of L&T Infotech?
    a)   Sanjay Jalona
    b)   Francisco D’Souza
    c)   Shantanu Narayen
    d)   Indra Nooyi


    6).India has signed a financial agreement with ________ for the assistant of National Cyclone Risk Mitigation Project.
    a)   ADB
    b)   World Bank
    c)   WTO
    d)   WHO


    7).Who has been appointed as the 27thGovernor of Himachal Pradesh?
    a)   Keshari Nath Tripathi
    b)   E S L Narasimhan
    c)   Acharya Dev Vrat
    d)   J P Rajkhowa


    8).Which state has decided to constitute a board to promote and preserve the Saraswati Heritage Area (SHA)?
    a)   Bihar
    b)   Himachal Pradesh
    c)   Haryana
    d)   Rajasthan


    9).Which of the following state has formed a committee to prepare as action plan to tackle the impending drought crisis?
    a)   Andhra Pradesh
    b)   Maharashtra
    c)   Gujarat
    d)   Madhya Pradesh


    10).Who is the new Ambassador for the Tiger Conservation Project of Maharashtra government?
    a)   Amitabh Bachchan
    b)   Mahesh Bhupati
    c)   Sharukh Khan
    d)   Sachin Tendulkar

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). a)   6). b)   7). c)   8). c)   9). b)   10). a)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    Online Mock Tests 2019: