Current Affairs Quiz- 12th October- 2015

    Current Affairs Quiz- 12th October- 2015
    Current Affairs Quiz- 12th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following bank has got approval from the RBI to sponsor a mutual fund and to setup an asset management company and a trustee company?
    a)   Kodak Mahindra Bank
    b)   Yes Bank
    c)   ICICI Bank
    d)   Axis Bank


    2).Recently India has signed 6 MoU’s with which of the following country in various fields and to enhance their cooperation in counter-terrorism and defence?
    a)   Germany
    b)   Russia
    c)   Jordan
    d)   Myanmar


    3).Which of the following state government has launched Mission Abbas to provide affordable houses to Economically Weaker Sections (EWS).?
    a)   Orissa
    b)   Rajasthan
    c)   Bihar
    d)   Assam


    4).What is the theme of International Day of Girl Child (IDGC) 2015, which was observed on 11th October?
    a)   Save Girl Child, Save Nation
    b)   Preserve the Girl Child, Preserve Nation
    c)   Ending Child Marriage
    d)   The Power of the Adolescent Girl: Vision for 2030


    5).Who is the winner of the 2015 Nobel Prize in Economics?
    a)   Tomas Lindahl
    b)   Angus Deaton
    c)   Aziz Sancar
    d)   Paul L. Modrich


    6).Who is the winner of the 2015 China Open Men’s Single Title which was held at Beijing?
    a)   Novak Djokovic
    b)   Rafael Nadal
    c)   Roland Garros
    d)   Stan Wawrinka


    7).Name the Indian Shuttler who won the 2015 Dutch Open Grand Prix badminton tournament which was held at Almere, Netherlands?
    a)   Adiya Joshi
    b)   Parupalli Kashyap
    c)   Chetan Anand
    d)   Ajay Jayaram


    8).PM Modi has announced that India will observe _________ as the Constitution Day (Samvidhan Divas).
    a)   24th October
    b)   26th October
    c)   26th November
    d)   26th September


    9).Who is the Prime Minister of Jordan?
    a)   Artur Rasizade
    b)   Gaston Browne
    c)   Abdullah Ensour
    d)   Hovik Abrahamyan


    10). Which of the following team has won the 2015 Beighton Cup Hockey Tournament which was held at Kolkata?
    a)   Indian Oil Corporation
    b)   Punjab National Bank
    c)   Indian Navy
    d)   State Bank of India

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). b)   6). a)   7). d)   8). c)   9). c)   10). b)
    People Also Visited:

    / 5. Reviews