Current Affairs Quiz- 12th September 2015

    Current Affairs Quiz- 12th September 2015
    Current Affairs Quiz- 12th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who has been appointed as new the Managing Director and CEO of Canara Bank?
    a)   Alok Pande
    b)   Manish Gupta
    c)   Mohammad Mustafa
    d)   Rakesh Sharma


    2).Name the only Indian Origin CEO to placed in the list of Fortune’s 50 Most Powerful Women in Business 2015?
    a)   Indra Nooyi
    b)   Aruna Jayanthi
    c)   Kiran Mazumdar
    d)   Vinita Bali


    3).Indian Railways has partnered with which of the following organization to provided free high speed WiFi across 400 Railway Stations?
    a)   Airtel
    b)   BSNL
    c)   Yahoo
    d)   Google


    4).Indian Road Transport and Highway Minister Nitin Gadkari has announced to add ________ of roads to the National Highways network.
    a)   30,000 km
    b)   50,000 km
    c)   10,000 km
    d)   25,000 km


    5).World First Aid Day is observed on ________.
    a)   4th Saturday of September
    b)   3rd Saturday of September
    c)   2nd Saturday of September
    d)   1st Saturday of September


    6).Leander Paes and _________ have won the US Open Mixed Doubles Title 2015?
    a)   Martina Hingis
    b)   Flavia Pennetta
    c)   Roberta Vinci
    d)   Serena Williams


    7).Who has been elected as the head of Britain’s Labour Party?
    a)   John Burn-Murdoch
    b)   Jeremy Corbyn
    c)   Shic Khera
    d)   Tony Blair


    8).Name the Russian Astronaut who break the previous record by spending most time total of 879 days in space over his five trips?
    a)   Buzz Aldrin
    b)   John Glenn
    c)   Gennady Padalka
    d)   Alan Shepard


    9).Who is the author of the book- “Feminist and Orientalist Perpectives- A Study of Lady Mary Montagu’s Turkish Embassy Letters”?
    a)   Dr. Farha Hiba Parvez
    b)   Hindol Sengupta
    c)   Mrs. Gina Rinehart
    d)   Prof. Bhim Singh


    10).Name the Indian Golfer who won the Singha Thailand Amateur Championship Title?
    a)   Meghna Bal
    b)   Shiv Kapur
    c)   Jyoti Randhawa
    d)   Aditi Ashok

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). d)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). c)   9). a)   10). d)
    People Also Visited:

    / 5. Reviews