Current Affairs Quiz- 13th August 2015

    Current Affairs Quiz- 13th August 2015
    Current Affairs Quiz- 13th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Central Government has launched a new scheme called “Soft Loan Scheme” for __________.
    a)   Sugar Mills
    b)   Rice Mills
    c)   Cotton Mills
    d)   Spinning Mills


    2).China and ______ have signed 20 agreements worth of 1.6 billion dollars to implement the ambitious CPEC project?
    a)   Persia
    b)   Pakistan
    c)   Poland
    d)   Portugal


    3).International Lefthanders day is observed on_________.
    a)   11th August
    b)   12th August
    c)   13th August
    d)   14th August


    4).Union Cabinet has approved for the MoU between India and ______ to establish the PACEsetter Fund.
    a)   Australia
    b)   Japan
    c)   Russia
    d)   America


    5).The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) has approved Rs. ______ for strengthening the drug regulatory system.
    a)   Rs. 1750 crore
    b)   Rs. 2000 crore
    c)   Rs. 2250 crore
    d)   Rs. 2500 crore


    6).Which of the following has recently signed 4 MoUs with Union Power Ministry to save power and improve efficiency?
    a)   Indian Navy
    b)   Indian Railways
    c)   Indian Postal Department
    d)   Indian Army


    7).Who has been appointed as the Maharashtra’s Tiger Ambassador?
    a)   Aamir Khan
    b)   Sourav Ganguly
    c)   SachinTendulkar
    d)   Amitabh Bachchan


    8).Union Cabinet has approved the sign MoU between India and ______ for the construction of Petroleum Pipelines?
    a)   Nepal
    b)   Pakistan
    c)   Bangladesh
    d)   China


    9).Central Government has approved 1,500MW ultra mega solar power park at which of the following state?
    a)   Gujarat
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Rajasthan
    d)   Madhya Pradesh


    10).Who is the new Chairman of the Gujarat Cooperative Milk Marketing Federation?
    a)   Suresh Mittal
    b)   Dinesh Sarabhai
    c)   Jethabhai Patel
    d)   Manas Shah

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). c)   4). d)   5). a)   6). b)   7). d)   8). a)   9). b)   10). c)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:



    Online Mock Tests 2019: