Current Affairs Quiz- 13th September 2015

    Current Affairs Quiz- 13th September 2015
    Current Affairs Quiz- 13th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Bilateral Maritime exercise between India and Australia “AUSINDEX15” has begun at the coast of ___________.
    a)   Chennai
    b)   Goa
    c)   Cochin
    d)   Visakhapatnam


    2).Which is the first state in India to submit Annual Action Plan for the approval by the Urban Development Ministry for the financial year 2015-16 under the AMRUT Scheme?
    a)   Rajasthan
    b)   Punjab
    c)   Bihar
    d)   Gujarat


    3).Recently Union Tourism Ministry has extended the e-Tourism Visa Scheme for who many countries?
    a)   28 countries
    b)   44 countries
    c)   37 countries
    d)   19 countries


    4).Name the Scientist who won the prestigious Silver Medal of the Royal Aeronautical Society (RAeS)?
    a)   A.S Kiran Kumar
    b)   Dr. G. Satheesh Reddy
    c)   Shailesh Nayak
    d)   K. Radhakrishnan


    5).Indian Government has planned to provide LED bulbs at Rs. 44 under which of them following Schemes?
    a)   PMMY
    b)   PMSBY
    c)   DELP
    d)   DUGJY


    6).Who is the winner of the US Open Men’s Single Title?
    a)   Andy Murray
    b)   Leander Paes
    c)   Roger Federer
    d)   Novak Djokovic


    7).Name the Indian who won Bronze Medal in the 74kg Freestyle Category at the World Wrestling Championship?
    a)   Narsingh Pancham Yadav
    b)   Udey Chand
    c)   Jatindra Charan Goho
    d)   K D Jadhav


    8).Balakrishna Wasnik who died recently is a famous _________.
    a)   Hindi Actor
    b)   Congress Leader
    c)   Hindi Singer
    d)   Hindi Writer


    9).Who is the Secretary of Union Tourism Ministry?
    a)   A K Mittal
    b)   Anita Kapur
    c)   Vinod Zuthsi
    d)   Pahlaj Nihalani


    10).Who is the winner of US Open Women’s Singles Titles?
    a)   Flavia Pennetta
    b)   Roberta Vinci
    c)   Jennifer Capriati
    d)   Anastasia Myskina


    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). c)   4). b)   5). c)   6). d)   7). a)   8). b)   9). c)   10). a)
    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: