Current Affairs Quiz- 14th August 2015

Current Affairs Quiz- 14th August 2015
Current Affairs Quiz- 14th August 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
1).Recently who among the following has been appointed as the new election commissioner of India by the President Pranab Mukherjee?
a)   Om Prakash Rawat
b)   V V Lashmi Narayana
c)   Dr. Nazrull Islam
d)   Ajit Kumat Doval


2).Which Union Government Scheme has entered the Guinness Book of World Record as the world’s largest cash transfer program?
a)   PMJDY
b)   PAHAL
c)   JNNURM
d)   MGNREGA


3).Which of the following private sector bank has launched two new cards in association with VISA payWave?
a)   IDBI Bank
b)   HDFC Bank
c)   ICICI Bank
d)   Axis Bank


4).National Thermal Power Corporation (NTPC) has signed two MoU with NSDF and NSDC for skill development training in eastern states and _______.
a)   West Bengal
b)   Assam
c)   Bihar
d)   Manipur


5).Who has been appointed as the new social ambassador of Coke in India?
a)   Sourav Ganguly
b)   Sania Mirza
c)   Amitabh Bachachan
d)   Virat Kohli


6).P V Sindhu and K Srikanth are related to which of the following sports?
a)   Cricket
b)   Badminton
c)   Tennis
d)   Squash


7).Badminton World Championship 2015 is hosting at________.
a)   South Korea
b)   India
c)   Indonesia
d)   China


8).Uninor has signed an agreement worth of Rs.1,200 crore with which of the following firm?
a)   Huawei
b)   Nippon
c)   L& T
d)   Hitachi


9).Which new petroleum pipeline has been approved by the Indian Government?
a)   Hazirabad-Vijayanagar Petroleum Pipeline
b)   Raxaul-Amlekhgunj Petroleum Pipeline
c)   Buxar-Janakpur Petroleum Pipeline
d)   Purulia-Kasganj Petroleum Pipeline


10).Who among the following has been appointed on the board of markets regulator SEBI?
a)   Gopal Subramaniam
b)   K K Venugopal
c)   G N Dixit
d)   Arun P Sathe

Answers:                                 
1). a)   2). b)   3). d)   4). c)   5). a)   6). b)   7). c)   8). a)   9). b)   10). d)
More Daily Current Affairs Updates:

Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

/ 5. Reviews