Current Affairs Quiz- 14th October- 2015

    Current Affairs Quiz- 14th October- 2015
    Current Affairs Quiz- 14th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the winner of the Harvard Humanitarian Award for the year 2015?
    a)   Sumathi Natarajan
    b)   Kailash Satyarthi
    c)   Shiv Kumar Nadar
    d)   Prakash Verma


    2).Name the Jamaican Writer who won the 2015 Man Booker Prize?
    a)   Chigozie Obioma
    b)   Anne Tyler
    c)   Marlon James
    d)   Tom McCarthy


    3).What is the name of the rural development program which was launched by Central Government recently?
    a)   Durban Mission
    b)   Rurban Mission
    c)   Shakshi Mission
    d)   Chanakya Mission


    4).Name the football player who created record by winning the 4th Golden Boot Award?
    a)   Lionel Messi
    b)   George Best
    c)   Ronaldinho
    d)   Cristiano Ronaldo


    5).N Venugopala Rao has been appointed as the CEO of __________.
    a)   Reliance Power
    b)   TATA Steel
    c)   Reliance Industries
    d)   TATA Motors


    6).What is the India’s rank in World Economic Forum (WEF) Global Competitiveness Index 2015-16?
    a)   45th
    b)   45th
    c)   65th
    d)   55th


    7).Who has been chosen as the Finance Minister of the year, Asia 2015?
    a)   Arun Jaitley
    b)   Najib Razak
    c)   Dr. Wahindin Raya
    d)   Indranee Rajah


    8).Zam Hydropower Station was planned to be built on which of the following River?
    a)   Sutlej River
    b)   Brahmaputra River
    c)   Krishna River
    d)   Ganga River


    9).Which of the following state government has recently launched the Bill Banvao, Inaam Pao Scheme?
    a)   Maharashtra
    b)   Rajasthan
    c)   Delhi
    d)   Gujarat


    10).Who is the author of “A Brief History of Seven Killings”?
    a)   Marlon James
    b)   Sunjeev Sahota
    c)   Laila Lalami
    d)   Anuradha Roy

    Answers                                
    1). b)   2). c)   3). b)   4). d)   5). a)   6). d)   7). a)   8). b)   9). c)   10). a)

    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V 2015- Click Here

    Online Mock Tests 2019: