Current Affairs Quiz- 15th August 2015

    Current Affairs Quiz- 15th August 2015
    Current Affairs Quiz- 15th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following state government has announced a new policy “Housing for All” in the urban areas in the state?
    a)   Odisha
    b)   Bihar
    c)   West Bengal
    d)   Rajasthan


    2).Which is the first Indian Monument to have an official account in Twitter?
    a)   Shore Temple
    b)   Victoria Memorial
    c)   Hawa Mahal
    d)   Taj Mahal


    3).National Solar Mission is also known as _________.
    a)   Abdul Kalam National Solar Mission
    b)   Jawaharlal Nehru National Solar Mission
    c)   Indira Gandhi National Solar Mission
    d)   Sardar Patel National Solar Mission


    4).Which of the following scheme has been acknowledged as the world’s largest cash transfer program?
    a)   PMJDY
    b)   SAFE
    c)   PAHAL
    d)   SURAKSHA


    5).Which among the following Indian Group has partnered with Air Asia?
    a)   Adani
    b)   TATA
    c)   Mahindra
    d)   Reliance


    6).Which of the following state has passed Witch Hunting (Prohibition, Prevention and Protection) Bill, 2015?
    a)   Assam
    b)   Manipur
    c)   Karnataka
    d)   Chhattisgarh


    7).Who has been awarded with the Saraswati Samman for the year 2014?
    a)   Dr. A K Biswas
    b)   Sumathi Vishwanathan
    c)   Prof. Harbaksh Dosajh
    d)   Dr. Veerappa Moily


    8).Who has been appointed as the new Election Commissioner of India?
    a)   S Krishna Kumar
    b)   Pradeep Sahni
    c)   Om Prakash Rawat
    d)   Deepak Yadav


    9).India has signed a MoU on technical cooperation in railway sector with which of the country?
    a)   Slovak
    b)   Armenia
    c)   Lithuania
    d)   Algeria


    10).Who is the winner of Rajiv Gandhi Khel Ratna Award 2015?
    a)   Saina Nehwal
    b)   Sania Mirza
    c)   Rohit Sharma
    d)   Jitu Rai

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). b)   4). c)   5). b)   6). a)   7). d)   8). c)   9). a)   10). b)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    Online Mock Tests 2019: