Current Affairs Quiz- 15th October- 2015

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz- 15th October- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Which of the following three countries has started their Naval Exercise, 2015 Malabar Naval Exercise at the eastern coast of Bay of Bengal and Indian Ocean?
a)   India, Sri Lanka, China
b)   India, US, Japan
c)   India, Indonesia, Japan
d)   India, Myanmar, Bangladesh


2).India’s Defence Minister, Manohar Parrikar has renamed the Defence Research and Development Organization (DRDO) Missile Complex which was located at _________, as Dr. APJ Abdul Kalam Missile Complex.
a)   Delhi
b)   Kolkata
c)   Mumbai
d)   Hyderabad


3).Which of the following state government has launched a mobile app mSehat for health workers?
a)   Uttar Pradesh
b)   Madhya Pradesh
c)   Bihar
d)   Maharashtra


4).Indian Government has recently approved the MoU between the Union Ministry of New and Renewable Energy and ________ in the field of renewable energy.
a)   China
b)   Japan
c)   Mozambique
d)   Austria

5).Which is the first European Country to sign a MoU on the establishment of Nalanda University?
a)   Portugal
b)   Netherlands
c)   Spain
d)   Germany


6).Which of the following groups has signed a joint venture with Facebook to sell its affordable homes through online?
a)   Mahindra
b)   TATA
c)   Reliance
d)   Birla


7).Who is the 1st Indian female to win Silver Medal in 49th Asian Body Building and Physique Championship which was held at Uzbekistan?
a)   Deepika Chowdhury
b)   Sibalika Saha
c)   Shweta Rathore
d)   Ashwini Waskar


8).Who is the Founder of Bachpan Bachao Andolan- Save the Childhood Movement?
a)   Sahajanand Saraswati
b)   Kiran Bedi
c)   Shashi Tharoor
d)   Kailash Satyarthi


9).Kaladan Multi Modal Transit Transport Project is related to which country?
a)   Bangladesh
b)   Myanmar
c)   Maldives
d)   Nepal


10).Alexander Lukashenko has became the President of ______ for the 5th time?
a)   Austria
b)   Mozambique
c)   Belarus
d)   Mongolia

Answers:                                 
1). b)   2). d)   3). a)   4). c)   5). a)   6). b)   7). c)   8). d)   9). b)   10). c)
People Also Visited:

Free Online Mock Test for IBPS PO-V 2015- Click Here

Online Mock Tests 2019: