Current Affairs Quiz- 15th September 2015

    Current Affairs Quiz- 15th September 2015
    Current Affairs Quiz- 15th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Reserve Bank of India has signed a MoU with which of the following banks on Supervisory Cooperation and Exchange of Supervisory Information?
    a)   Nepal Rastra Bank
    b)   Central Bank of Bangladesh
    c)   Saudi Arabian Monetary Agency
    d)   Monetary Authority of Singapore


    2).Which of the Indian State has ranks first in the list of the World Bank’s report Assessment of State Implementation of Business Reforms?
    a)   Chhattisgarh
    b)   Jharkhand
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Gujarat


    3).Who is the New Prime Minister of Australia?
    a)   Tony Abbott
    b)   Kevin Rudd
    c)   Malcolm Turnbull
    d)   Hon Michael Atkinson


    4).Union Ministry of Youth Affairs and Sports has recognized which of the following as the Regional Sports Federation (RSF)?
    a)   Indian Wrestling Federation
    b)   Indian Kalarippayattu Federation
    c)   Indian Kabaddi Federation
    d)   Indian Martial Arts Federation


    5).Which of the following state has launched the New Tourism Policy 2015-16 to enhance the tourism sector of the state?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Karnataka
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Kerala


    6).Which bank has launched a new credit card SimplyCLICK for online shopping?
    a)   SBI
    b)   ICICI
    c)   HDFC
    d)   Axis


    7).Which of the Indian e-Commerce company has launched cashless payments in the educational institutions?
    a)   Snapdeal
    b)   Paytm
    c)   Olx
    d)   Flipkart


    8).What is the name of the consumer awareness campaign of International Finance Corporation (IFC) which aims to provide safe, affordable and quality solar lights to all?
    a)   Solar Power
    b)   Sunkaday
    c)   Solarday
    d)   Suryoday


    9).55th National Open Athletics Championship is hosted at ________.
    a)   Delhi
    b)   Mumbai
    c)   Kolkata
    d)   Bangalore


    10).What is the theme of International Day of Democracy?
    a)   Space for Civil Society
    b)   Engaging youth on Democracy
    c)   Strengthening Voices for Democracy
    d)   Public Participation for Democracy

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). c)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). d)   9). c)   10). a)
    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: