Current Affairs Quiz- 16th August 2015

    Current Affairs Quiz- 16th August 2015
    Current Affairs Quiz- 16th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following state has declared itself as “Digital State”?
    a)   Kerala
    b)   Gujarat
    c)   Punjab
    d)   Karnataka


    2).Recently India has donated 40 Ambulances and 8 Buses to which of the following countries?
    a)   Bangladesh
    b)   Male
    c)   Nepal
    d)   Bhutan


    3).Name the first Indian to reach the World Badminton Championship finals?
    a)   Ashwini Ponnappa
    b)   Jwala Gutta
    c)   P V Sindhu
    d)   Saina Nehwal


    4).WTA Rogers Cup is yet to be hosted at________.
    a)   Sweden
    b)   Canada
    c)   Australia
    d)   Austria


    5).Where was the First International Army Game held?
    a)   Russia
    b)   India
    c)   Ireland
    d)   Japan


    6).Abhishek Verma is related to which of the following sports?
    a)   Hockey
    b)   Archery
    c)   Golf
    d)   Tennis


    7).Odisha Government has planned to implement the policy of “Housing for All” by __________.
    a)   2022
    b)   2025
    c)   2021
    d)   2020


    8).Indian Government has Imposed Anti-Dumping Duty on the import of Potassium Carbonate from which of the following countries?
    a)   Taiwan and South Korea
    b)   Japan and Russia
    c)   China and Russia
    d)   Russia and Taiwan


    9).What is the name of the mission which was launched by the Union Government to provide support and guidance for the Public Sector Banks?
    a)   Varundhanush Mission
    b)   Indradhanush Mission
    c)   Agnidhanush Mission
    d)   Indudhanush Mission


    10).Which of the following state has banned the usage of plastics for the first time?
    a)   Rajasthan
    b)   Kerala
    c)   Maharashtra
    d)   Gujarat

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). d)   4). b)   5). a)   6). b)   7). c)   8). a)   9). b)   10). d)

    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:


    / 5. Reviews