Current Affairs Quiz – 16th March 2016

Current Affairs Quiz – 16th March 2016
Current Affairs Quiz – 16th March 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Which state government signed a Memorandum of Understanding (MoU) with Union Government under the Scheme Ujwal DISCOM Assurance Yojana (UDAY) for operational and financial turnaround of the State’s Power Distribution Department?
a)  Karnataka
b)  Maharashtra
c)  Andhra Pradesh
d)  Jammu and Kashmir
e)  None of the above

2).7th meeting of the Governing Board of the Indo-German Science and Technology Centre (IGSTC) was held in
a)  New Delhi
b)  Nuremburg
c)  Berlin
d)  Munich
e)  Mumbai

3).Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI) will fund construction of as many as 250 toilets in government high schools in
a)  Telangana
b)  Karnataka
c)  Andhra Pradesh
d)  Tamil Nadu
e)  None of the above

4).President Pranab Mukherjee will formally inaugurate the fifth edition of the India Aviation 2016, the biggest aviation show, in
a)  Ahmedabad
b)  Hyderabad
c)  New Delhi
d)  Bengaluru
e)  Lucknow

5).India’s First Education focused Accelerator Programme Edugild started at
a)  Maharashtra Institute of Technology
b)  Indian Institute of Technology, Bombay
c)  College of Engineering, Pune
d)  Mumbai Engineering College
e)  Indian Institute of Technology, Madras

6).World’s First Fully Electric Double Decker Bus launched in
a)  Paris
b)  London
c)  Manchester
d)  Milan
e)  Andorra

7).The 60th Session of Commission on the Status of Women was inaugurated at the United Nations headquarters in
a)  MaryLand
b)  Delaware
c)  Virginia
d)  New Jersey
e)  Indiana

8).Which bank announced a Contactless mobile payment solution to enable its credit and debit customers to make in-store contactless payments?
a)  State Bank of India
b)  State Bank of Hyderabad
c)  Punjab National Bank
d)  ICICI Bank
e)  Yes Bank

9).Who won the Unite Ideas #LinksSDGs Data Visualization Challenge award which conferred recently?
a)  AbdulqadirRashik
b)  Mohamadullah Khan
c)  VijayendraVerma
d)  Anil Mehta
e)  Kumar Subramanyam

10).“Gandhi: An Illustrated Biography”a biography of Mahatma Gandhi authored by
a)  PramodKapoor
b)  SatishKapoor
c)  AnandKapoor
d)  AmithKapoor
e)  Vijay Kapoor

Answers:
1). d) 2). a) 3). c) 4). b) 5). a) 6). b) 7). d) 8). d) 9). a) 10). a)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here

Online Mock Tests 2019: