Current Affairs Quiz- 16th November- 2015

Current Affairs Quiz- 16th November- 2015
Current Affairs Quiz- 16th November- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).India’s first Affordable Medicines and Reliable Implants for Treatment (AMRIT) was launched at AIIMS in _________.
a)   New Delhi
b)   Jodhpur
c)   Patna
d)   Raipur


2).Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) summit 2015 will be hosted at ________.
a)   Australia
b)   Philippines
c)   Indonesia
d)   Canada


3).Which of the following ministry has recently launched the two schemes, Swadesh Darshan and PRASAD?
a)   Ministry of Railways
b)   Ministry of Finance
c)   Ministry of Defence
d)   Ministry of Tourism


4).Which state government has recently introduced the “Mobile Governance” to implement the dreams of Digital India?
a)   Maharashtra
b)   Kerala
c)   Gujarat
d)   Jharkhand


5).Who has been appointed as the India’s next and permanent representative to UN?
a)   Vangala Eswaraiah
b)   Raghav Chandra
c)   Syed Akbaruddin
d)   A S Kiran Kumar


6).Who is the winner of 2015 Brazilian Grand Prix Title of F1?
a)   Nico Roseberg
b)   Sebastian Vettel
c)   Lewis Hamilton
d)   Jenson Button


7).National Press Day is observed on ___________.
a)   13th November
b)   16th November
c)   15th November
d)   14th November


8).Saina Nehwal has won silver medal at 2015 China Open in the Women’s Singles Category. She lost the final match which was played against __________.
a)   Zhao Yunlei
b)   Tang Yuanting
c)   Xuerui Li
d)   Yu Yang


9).Who is Saeed Jaffrey?
a)   Famous dancer
b)   Famous actor
c)   Famous poet
d)   Famous singer


10).Who is the author of the book “The Thama and His Missing Mother”?
a)   Reshma Patil
b)   Saba Imtiaz
c)   Kamala Laxman
d)   Rosinka Chaudhuri

Answers:                         
1). a) 2). b) 3). d) 4). d) 5). c) 6). a) 7). b) 8). c) 9). b) 10). c)

People Also Visited:

Free Online Mock Test for Upcoming Bank Exams- Click Here

/ 5. Reviews

Online Mock Tests 2019:

Subscribe and get Unlimited Free Videos