Current Affairs Quiz- 16th October- 2015

    Current Affairs Quiz- 16th October- 2015
    Current Affairs Quiz- 16th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following countries has approved the Adani Group’s Carmichael Coal Mine and Rail Project in accordance with the environment laws of the country?
    a)   Germany
    b)   Russia
    c)   China
    d)   Australia


    2).The Reserve Bank of India has established the Financial Inclusion Fund (FIF) and allotted Rs.________ to develop and encourage the activities covered under the financial inclusion activities?
    a)   Rs. 1000 crore
    b)   Rs. 4000 crore
    c)   Rs. 2000 crore
    d)   Rs. 3000 crore


    3).Who has been appointed as the Assistant Director of the United Nations Food and Agriculture Organization (FAO)?
    a)   Kundhavi Kadiresan
    b)   Reshma Shetty
    c)   Chitra Ramakrishna
    d)   Shikha Sharma


    4).Which of the following has recently published International Religious Freedom Report 2015?
    a)   SAARC
    b)   US State Department
    c)   WHO
    d)   UN


    5).Rameswaram, the birth place of Dr. APJ Abdul Kalam has been included as the ______ town under AMRUT.
    a)   378th
    b)   398th
    c)   498th
    d)   485th


    6).What is the theme of 2015 World Food Day, which was observed on 16th October?
    a)   Social Protection and Agriculture
    b)   Save Crops Save Nation
    c)   Don’t Waste Food
    d)   Agriculture is the Heart Beat of the Nation


    7).In MoEFCC, “E” stands for ______.
    a)   Empower
    b)   Environment
    c)   Education
    d)   Entrepreneur


    8).Which of the following countries has planned to invest $30 billion for the Urban Development in India?
    a)   Japan
    b)   Indonesia
    c)   Malaysia
    d)   Germany


    9).Well known Indian fast bowler Zaheer Khan has announced this retirement from the International Cricket. He is the _____ highest wicket taker in India with 311 wickets in Test Matches?
    a)   2nd
    b)   4th
    c)   3rd
    d)   5th


    10).TRAI  has made it mandatory for telecom operators to compensate consumers by one rupee for call drops with effect from _________.
    a)   January 31st 2016
    b)   December 31st 2015
    c)   January 1st 2016
    d)   December 1st 2015

    Answers                                
    1). d)   2). c)   3). a)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). c)   9). b)   10). c)

    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V 2015- Click Here
    Online Mock Tests 2019: