Current Affairs Quiz- 16th September 2015

    Current Affairs Quiz- 16th September 2015
    Current Affairs Quiz- 16th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Andhra Pradesh has created history by linking which of its two rivers by the Pattiseema Lift Irrigation Scheme?
    a)   Penna and Krishna
    b)   Krishna and Godavari
    c)   Arani and Maldevi
    d)   Godavari and Tungabhadra


    2).Name the Bollywood actor who has received the Certificate of Recognition from the California Legislature for his dedication to helping the Kashmiri Hindu Community?
    a)   Amir Khan
    b)   Shahrukh Khan
    c)   Amitabh Bachchan
    d)   Anupam Kher


    3).Which is the first developing country to have a Climate Change Strategy and Action Plan?
    a)   Bangladesh
    b)   India
    c)   Nepal
    d)   Sri Lanka


    4).Name the first Indian who has been selected as the Mayor of the German City Bonn?
    a)   Raghu Raj Bahadur
    b)   Ashok-Alexander Sridharan
    c)   Chandrashekar Khare
    d)   Kumble R Subbaswamy


    5).Name the two Indian Institutions that placed in the list of top 200 ranks of the QS World University Ranking of 2015-16?
    a)   AIIMS Delhi and Indian Institute of Technology (IIT), Hyderabad
    b)   Indian Institute of Technology (IIT), Kharagpur, and National Institute of Technology (NIT), Delhi
    c)   Indian Institute of Science (IIS), Bangalore and Indian Institute of Technology (IIT), Delhi.
    d)   Indian Institute of Science (IIS), Bangalore and Sardar Valabhbhai National Institute of Technology, Surat


    6).Union Finance Ministry has imposed Safeguard Duty on certain categories of which products?
    a)   Auto Mobile Products
    b)   Plastic Products
    c)   Food Products
    d)   Steel Products


    7).What is the Venue of United Nations Sustainable Development Summit 2015 which was yet to be held on 27thSeptember 2015?
    a)   Dhaka
    b)   New York
    c)   Washington
    d)   New Delhi


    8).World Ozone Day is observed on ____________.
    a)   17th September
    b)   14th September
    c)   15th September
    d)   16th September


    9).Name the Indian American who has been selected for the Champions of Change Award?
    a)   Ravi Pradip
    b)   Swetha Prabhakaran
    c)   Harshit Jindal
    d)   Mansi Aggarwal


    10).Asian Games 2018 will be hosted at _________.
    a)   India
    b)   Russia
    c)   Indonesia
    d)   China


    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). a)   4). b)   5). c)   6). d)   7). b)   8). d)   9). b)   10). c)
    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: