Current Affairs Quiz- 17th August 2015

    Current Affairs Quiz- 17th August 2015
    Current Affairs Quiz- 17th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who has been appointed as the Chairman of Public Enterprises Selection Board (PESB)?
    a)   Rajeev Kapoor
    b)   Ajith Kumar Seth
    c)   Pradeep Kumar Sinha
    d)   Balvinder Kumar


    2).Which of the following Indian Corporation has signed an agreement with France’s Lafarge Group?
    a)   Adani
    b)   TATA
    c)   Birla
    d)   Reliance


    3).India has signed a MoU with ________ for technical cooperation in Railway Sector?
    a)   France
    b)   South Africa
    c)   Switzerland
    d)   Slovak Republic


    4).Which of the following city is hosting 2015 United States-India Cyber Dialogue?
    a)   Washington
    b)   New Delhi
    c)   New York
    d)   Mumbai


    5).India has signed a MoU with which of the following country for the full cooperation to deal with the Fake India Currency Notes (FICN) smuggling?
    a)   Sri Lanka
    b)   Bangladesh
    c)   Nepal
    d)   Bhutan


    6).Gujar Mal Modi Award is related to which of the following sector?
    a)   Arts and Literature
    b)   Social Welfare
    c)   Innovative Science and Technology
    d)   Achievements in Sports


    7).Which state cabinet has approved the Fisheries Policy 2015?
    a)   Kerala
    b)   Karnataka
    c)   Goa
    d)   Odisha


    8).Indian Hockey Team has defeated _________ 4-2 to win the Test Series in Europe?
    a)   Spain
    b)   Sweden
    c)   Netherland
    d)   Italy


    9).Which of the following Life insurance company has decided to sell its 9% of shares to Britain based Standard Life for Rs. 1700 crore?
    a)   Life Insurance Corporation of India
    b)   SBI Life
    c)   HDFC Life Insurance
    d)   Reliance Life Insurance


    10).Which Indian company is acquiring Avocet Sports?
    a)   TATA Motors
    b)   Birla Group
    c)   Hero Cycles
    d)   Mahindra and Mahindra

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). d)   8). a)   9). c)   10). c)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    Online Mock Tests 2019: