Current Affairs Quiz- 17th November- 2015

Current Affairs Quiz- 17th November- 2015
Current Affairs Quiz- 17th November- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Apple has planned to open its first retail store at ___________, which will also be Southeast Asia’s first to be powered solely by Solar Energy?
a)   Thailand
b)   Singapore
c)   Philippines
d)   Indonesia


2).Union Government has approved the Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation (AMRUT) action plans for 81 cities in 5 states. Which of the following states is NOT one of them?
a)   Madhya Pradesh
b)   Tamil Nadu
c)   Gujarat
d)   Odisha


3).Which of the following state has implemented National Food Security Act (NFSA), 2013 in 14 districts?
a)   Punjab
b)   Rajasthan
c)   Gujarat
d)   Odisha


4).13th World Wushu Championship was hosted at _______.
a)   Indonesia
b)   China
c)   Japan
d)   Russia


5).Union Finance Ministry has constituted the Governing Council (GC) of National Investment and Infrastructure Fund (NIIF). Who is the chairman of this Governing Council?
a)   T V Mohandas Pai
b)   Arun Jaitley
c)   Arundhati Bhattacharya
d)   Hemendra Kothari


6).Who has been appointed as the new India CEO of Standard Chartered Bank?
a)   Barbara J. Desoer
b)   Zarin Daruwala
c)   Gerrit Zalm
d)   Linda B. Bammann


7).What is the venue of Global Cancer Summit 2015?
a)   Mumbai
b)   Delhi
c)   Hyderabad
d)   Bangalore


8).The 46th Edition of International Film Festival of India 2015 will be held from 20th to 30th November, in __________.
a)   Goa
b)   Hyderabad
c)   Delhi
d)   Mumbai


9).What is Madame Tussauds?
a)   Wax Museum
b)   Amusement Park
c)   Cultural Show
d)   Magic Show


10).Which of the following has recently launched the “Children’s Gift Fund”?
a)   Axis Mutual Fund
b)   SBI Mutual Find
c)   Tata Mutual Fund
d)   HDFC Mutual Fund

Answers:                                 
1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). b)   7). d)   8). a)   9). a)   10). a)
People Also Visited:

Free Online Mock Test for Upcoming Bank Exams- Click Here
Online Mock Tests 2019: