Current Affairs Quiz- 17th October- 2015

    Current Affairs Quiz- 17th October- 2015
    Current Affairs Quiz- 17th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Pakistan has signed a MoU with which of the following country to build a 1,100km North South gas pipeline from Lahore to Karachi?
    a)   Russia
    b)   China
    c)   Sri Lanka
    d)   Germany


    2).Which country has recently launched a new communication satellite APSTAR-9 by the Long March-3B carrier rocket?
    a)   US
    b)   China
    c)   Russia
    d)   Australia


    3).Mumbai Metro has signed a MoU with which of the following e-Commerce company for online ticket booking services?
    a)   Yatra
    b)   Cleartrip
    c)   freecharge
    d)   Paytm


    4).Who has been appointed as the Director of the Centre for DNA Fingerprinting and Diagnostics, Hyderabad under the Department of Biotechnology?
    a)   G R Chandak
    b)   Venugopal Verma
    c)   S K Sharma
    d)   Chandrasekara Rao


    5).Who has recently won the Maharaja Sayajirao Bhasha Samman Award?
    a)   Sunil Gangopadhyay
    b)   Syed Kawsar Jamal
    c)   Prasoon Joshi
    d)   Vattacharja Chandan


    6).Union Minister of Civil Aviation P. Ashok Gajapathi Raju has inaugurated the International Civil Helicopters Conclave 2015 at __________.
    a)   Mumbai
    b)   New Delhi
    c)   Kolkata
    d)   Hyderabad


    7).Who has been appointed as the new Chairman and Managing Director of Hindustan Petroleum Corporation Ltd?
    a)   R R Chowdary
    b)   Ram Prasad Sharma
    c)   G K Verma
    d)   M K Surana


    8).Who has become the first female House speaker of Nepal?
    a)   Aravind Sivasami
    b)   Onsari Gharti Magar
    c)   Shashisha Sharma
    d)   Menaka Verma


    9).Who has been appointed as the Advocate General of Maharashtra?
    a)   Ranjit Kumar
    b)   H Kantharaj
    c)   Shreehari Aney
    d)   A G Sunil Manohar


    10).International Day for the Eradication of Poverty is observed on ________?.
    a)   October 17
    b)   October 16
    c)   October 18
    d)   October 19

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). d)   4). a)   5). c)   6). b)   7). d)   8). b)   9). c)   10). a)
    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V 2015- Click Here

    / 5. Reviews