Current Affairs Quiz- 17th September 2015

    Current Affairs Quiz- 17th September
    Current Affairs Quiz- 17th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).India has signed two MoUs with which of the following countries to boost the bilateral cooperation in the field of Tourism and Umbrella Projects?
    a)   Mongolia
    b)   Chile
    c)   Russia
    d)   Cambodia


    2).Reserve Bank of India has recently granted the in-principle approval for 10 entities to set up Small Finance Banks to provide basic banking service for small farmers and micro industries. Which among the following is NOT one of them?
    a)   J& K Financiers Ltd
    b)   Utkarsh Micro Finance Pvt Ltd
    c)   Suryoday Micro Finance Pvt Ltd
    d)   Disha Microfin Private Lrd


    3).The Union Government has allotted Rs. _________ crore for the Shyama Prasad Mukherjee Rurban Mission (SPMRM) to develop 300 clusters over the next 3 years?
    a)   Rs. 8000 crore
    b)   Rs. 6000 crore
    c)   Rs. 5000 crore
    d)   Rs. 10000 crore


    4).PM Narendra Modi has approved the creation of 4 posts of Directors for the 4 new National Institutes of Design (NIDs) in different regions. Which of the following is NOT one of those regions?
    a)   Vijayawada, Andhra Pradesh
    b)   Bangalore, Karnataka
    c)   Jorhat, Assam
    d)   Bhopal, Madhya Pradesh


    5).South Indian Fertilizers has planned to setup Kissan Kendra’s and Agri Super Markets across which state?
    a)   Andhra Pradesh
    b)   Tamil Nadu
    c)   Kerala
    d)   Karnataka


    6).Which of the following state has decided to stop old rotation based reservation system in village Panchayats?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Tamil Nadu
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Andhra Pradesh


    7).Which of the following City has confirmed to host 2022 Asian Game?
    a)   Beijing
    b)   Hong Kong
    c)   Shanghai
    d)   Hangzhou


    8).Which Foundation has been established by Nana Patekar to fund drought relief for farmers ?
    a)   Agaram Foundation
    b)   Hope Foundation
    c)   Naam Foundation
    d)   Smile Foundation


    9).Name the Indian Shot putter who got qualified for Rio Olympics recently?
    a)   Sourabn Vij
    b)   Manpreet Kaur
    c)   Shakti Singh
    d)   Om Prakash Karhana


    10).Name the Cricket player who has been honored with the Icon Award by the Indo-Caribbean Alliance?
    a)   Rahul Dravid
    b)   Muttiah Muralidharan
    c)   Chanderpaul
    d)   Andrew Flintoff

    Answers:                         
    1). d) 2). a) 3). c) 4). b) 5). c) 6). a) 7). d) 8). c) 9). b) 10). c)
    People Also Visited:

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos