Current Affairs Quiz- 18th August 2015

    Current Affairs Quiz- 18th August 2015
    Current Affairs Quiz- 18th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who has been appointed as the new MD& CEO of IDBI Bank?
    a)   Aditya Puri
    b)   Kishor Piraji Kharat
    c)   Shikha Sharma
    d)   M S Raghavan


    2).Which of the following private sector bank has launched a fully automated digital licker facility in India called as “Smart Vault”?
    a)   ICICI Bank
    b)   Axis Bank
    c)   HDFC Bank
    d)   IDBI Bank


    3).RBI has recently suspended the license of the 7 Non- Banking Financial Companies (NBFC) in India, which of the following is NOT one of them?
    a)   Nott Investment
    b)   Artisan Micro Finance
    c)   P S B Finance and Investment LTD
    d)   Swetasree& Securities


    4).State Bank of India (SBI) has launched a mobile wallet application called _________.
    a)   SBI Choota
    b)   SBI App
    c)   SBI Wallet
    d)   SBI Buddy


    5). Which of the following State has signed a MoU with Adani Ports and Special Economic Zone (APSEZ) for building Vizhinjam Seaport Project?
    a)   Maharashtra
    b)   Kerala
    c)   Karnataka
    d)   Madhya Pradesh


    6).Who is the author of the book- “Chokher Aloey”?
    a)   Suvra Mukherjee
    b)   Chetan Bhagat
    c)   Arundhathi Rai
    d)   Meera Kumar


    7).Name the country which has successfully tested the power system for the largest space rocket launch vehicle “Long March-5”?
    a)   Japan
    b)   Germany
    c)   Russia
    d)   China


    8).World Tiger Day is observed on__________.
    a)   20th July
    b)   29th July
    c)   30th July
    d)   19th July


    9).Who is the winner of Rogers Cup Masters Tournament 2015?
    a)   Roger Federer
    b)   Novak Djokovic
    c)   Andy Murray
    d)   Rafael Nadal


    10).Which of the following state has launched the Grama Jyothi Scheme?
    a)   Telangana
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Kerala

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). c)   4). d)   5). b)   6). a)   7). d)   8). b)   9). c)   10). a)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    / 5. Reviews