Current Affairs Quiz- 18th October- 2015

    Current Affairs Quiz- 18th October- 2015
    Current Affairs Quiz- 18th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1) Who is the winner of Sultan of Johor Cup Junior Men’s Hockey Tournament 2015?
    a)   UK
    b)   South Korea
    c)   Australia
    d)   India


    2) As per the constitution of India which article represents advocate general for the state?
    a)   166
    b)   165
    c)   163
    d)   167


    3) Who is the president of abof.com, an online fashion store launched by Aditya Birla Group?
    a)   Mukesh Bansal
    b)   Kunal Bahl
    c)   Prashant Gupta 
    d)   Sachin Bansal


    4) Which state government has declared drought like condition in 14,708 villages due to lack of rainfall in monsoon?
    a)   Gujarat
    b)   Maharashtra
    c)   Odisha
    d)   Punjab


    5) What is the percent quota allotted to Gujjars and Special Backward Classes, Under Rajasthan Special Backward Classes Reservation Act, 2015,?
    a)   3%
    b)   4%
    c)   5%
    d)   6%


    6) Who is RadhaKrishna Hariram Tahilian?
    a)   Politician
    b)   Scientist
    c)   Professor
    d)   Chief of Naval staff


    7) The drug ‘Keytruda’ approved by US Food and Drug Administration is used to treat which of the following disease?
    a)   Tuberculosis
    b)   Benign Tumors
    c)   Lung cancer
    d)   Brain cancer


    8) Mani Rangarajan has been recently appointed as CFO of _________.
    a)   Housing.com
    b)   Flipkart
    c)   Snap deal
    d)   Ola cabs


    9) Name the Indian Badmiton Champion who lost the finals of Denmark Open against Li Xuerui of china ?
    a)   Jwala Gutta
    b)   PV Sindhu
    c)   Anna Kynnadi
    d)   Shravanthi Reddy


    10) Which of the following states is related toMukya Mantri Gram sadak yojana?
    a)   Punjab
    b)   Assam
    c)   Maharashtra
    d)   Madhya Pradesh                


    Answers:
    1). a)   2). b)   3). c)   4). b)   5). c)   6). d)   7). c)   8). a)   9). b)   10). c)
    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V 2015- Click Here
    Online Mock Tests 2019: