Current Affairs Quiz- 18th September 2015

    Current Affairs Quiz- 18th September 2015
    Current Affairs Quiz- 18th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which state government has launched the M-Shiksha-Mitra Mobile Application to provide various services and teaching related work to teachers?
    a)   Manipur
    b)   Mizoram
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Maharashtra


    2).Who has been appointed as the New Chief Financial Officer (CFO) of GoAir Airlines?
    a)   Proshanto Banerjee
    b)   R Seshasayee
    c)   Krishna Balakrishnan
    d)   B N Kalyani


    3).What is the name of the new Scheme that launched by the Union Government which provides welfare for the people and area affected by the Mining related operations?
    a)   Pradhan Mantri Sinchai Yojana
    b)   Pradhan Mantri Saansad Adarsh Gram Yojana
    c)   Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana
    d)   Pradhan Mantri Khanij Kshetra Kalyan Yojana


    4).What is the name of the new committee which was formed to restructure the water agencies in India?
    a)   Mihir Shah Committee
    b)   Nair Committee
    c)   Singh Committee
    d)   Sinha Committee


    5).Who is the author of the book- “Two Years Eight Months and Twenty Eight Nights”?
    a)   Peter Johnson
    b)   Salman Rushdie
    c)   James Franklin
    d)   Robert Hook


    6).Mangal Singh Champia is related to which of the following sports?
    a)   Golf
    b)   Squash
    c)   Archery
    d)   Boxing


    7).Which of the following Gram Panchayat of Kerala has became the 1st Panchayat in the state to declare its Own Water Policy in the lines of Kerala’s Water Policy declared in 2008?
    a)   Puthukode Gram Panchayat
    b)   Pallassana Gram Panchayat
    c)   Pudunagaram Gram Panchayat
    d)   Perumanna Gram Panchayat


    8).President Pranab Mukherjee has presented the Best Rural Tourism Project Award to which state?
    a)   Gujarat
    b)   Kerala
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Jammu Kashmir


    9).PM Narendra Modi has launched the nationwide Integrated Power Development Scheme (IPDS) at the cost of Rs. 45,000 crore at ___________.
    a)   Pune
    b)   Ahmadabad
    c)   Varanasi
    d)   Surat


    10).Who is the winner of the 2015 United Nations High Commissioners for Refugees (UNHCR) Nansen Refugee Award?
    a)   Adeeba Malik
    b)   Aqeela Asifi
    c)   Farida Fortune
    d)   Mishal Husain

    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). d)   8). a)   9). c)   10). b)
    People Also Visited:

    / 5. Reviews