Current Affairs Quiz- 19th August 2015

    Current Affairs Quiz- 19th August 2015
    Current Affairs Quiz- 19th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).RBI has approved 11 new applicants to start payment banks, which among the following is NOT one of them?
    a)   Freecharge
    b)   Tech Mahindra
    c)   Fino Paytech
    d)   Sun Pharma


    2).Okhla Bird Sanctuary is located at __________.
    a)   Assam
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Uttar Pradesh
    d)   Karnataka


    3).The Award Selection Committee has recommended three sports person for the Dhyan Chand Award 2015, how is NOT one of the following?
    a)   S P Misra
    b)   Romeo James
    c)   TPP Nair
    d)   Ritu Rani


    4).Who is the director of Central Board of RBI?
    a)   Nachiket Mor
    b)   Deepak Mohanty
    c)   Meena Hemchandra
    d)   Bimal Jalan


    5).Who is the New PM of Sri Lanka?
    a)   Maithripala Sirisena
    b)   Ranil Wickremesinghe
    c)   Irani Kumarsara
    d)   Mahindra Rajapaksa


    6).TATA Trust has decided to develop the 264 villages in ____________, under the Sansad Adarsh Gram Yojana (SAGY)?
    a)   Chittoor
    b)   Kadapa
    c)   Vijayawada
    d)   Nellore


    7).As per the report released by the Ultimate Travelist of Lonely Planet Taj Mahal has been ranked as the _______ most attractive travel hotspot in the world.
    a)   5th
    b)   3rd
    c)   7th
    d)   9th


    8).Which of the following country is hosting 7thSouth Asian Association for Regional Cooperation (SAARC) Finance Ministers meeting?
    a)   Sri Lanka
    b)   Bangladesh
    c)   India
    d)   Nepal


    9).Who is the new President of International Association of Athletics Federations?
    a)   Andy Murray
    b)   Sebastian Coe
    c)   Roger Federer
    d)   Rafael Nadal


    10).Which of the following state has made Sanskrit as mandatory in government schools?
    a)   Bihar
    b)   Rajasthan
    c)   Himachal Pradesh
    d)   Punjab

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). a)   8). d)   9). b)   10). c)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:


    / 5. Reviews