Current Affairs Quiz-19th October- 2015

    Current Affairs Quiz
    Current Affairs Quiz-19th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.
    1). Typhoon Koppu has smashed in which country recently?
    a)   China
    b)   Philippines
    c)   Pakistan
    d)   India

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now

    2). Who is author of the book ‘Smita Patil’ which was launched on 60th birth anniversary of Smita patil?

    a)   Maithili Rao
    b)   Salman Rushdie
    c)   Javier Maro
    d)   Poonam Surie


    3). Infosys acquired US based Noah for USD 70 million to provide data analytics solutions for which of the following industry? 
    a)   Information and technology
    b)   Coal Mine
    c)   Iron and steel
    d)   Gas and Oil


    4). What is the name of the Scheme launched by Haryana Government for women victims of difficult circumstances?
    a)   Mhara Gaon-Jagmag Gaon
    b)   Ladli
    c)   Swadher Greh
    d)   Sakhi


    5). Who is the winner of the First feature award known as Sutherland award, in 2015 London Film fare festival?
    a)   Robert Egger
    b)   Athina Rachael
    c)   Shai Heredia
    d)   Shumona Goel


    6). How many countries had participated in Johor Hockey cup tournament which was recently held at Malaysia?
    a)   8
    b)   7
    c)   5
    d)   6


    7). Gamal al-Ghitani is the famous Novelist and Journalist of _________.
    a)   Africa
    b)   Germany
    c)   Spain
    d)   Egypt


    8). Name the Indian Tennis Player who won the 2015 Vietnam Open Trophy?
    a)   Somdev Devvarman
    b)   Rohan Bopanna
    c)   Saketh Myneni
    d)   Leander Paes


    9). Who is the winner of the 2015 Shanghai Rolex Masters Tennis Title which was recently held at Shanghai, China?
    a)   Roger Federer
    b)   Novak Djokovic
    c)   Jo-Wilfried Tsonga
    d)   Andy Murray


    10). New expressway known as Green field expressway connects which of the following cities?
    a)   Noida-Jaipur
    b)    Delhi-Udaipur
    c)   Delhi-Jaipur
    d)   Jaipur-Gurgagon

    Answers:                                                                                
    1). b)   2). a)   3). d)   4). c)   5). a)   6). d)   7). d)   8). c)   9). b)   10). c)
    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V 2015- Click Here

    / 5. Reviews