Current Affairs Quiz- 19th September 2015

    Current Affairs Quiz- 19th September 2015
    Current Affairs Quiz- 19th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).International Textile and Apparel fair “VASTRA” was yet to be held on 28th and 30th September at _________.
    a)   Kolkata, West Bengal
    b)   Jaipur, Rajasthan
    c)   Mumbai, Maharashtra
    d)   Surat, Gujarat


    2).Indian Government has increased the import duty of _________ by 5%.
    a)   Auto Spare Parts
    b)   Rice
    c)   Edible Oil
    d)   Vegetables


    3).Recently India has signed two key MoUs with which of the following countries on Air Services and Quick Impact Projects under the Mekong-Ganga Cooperation (MGC) programme?
    a)   Laos
    b)   South Korea
    c)   Singapore
    d)   Indonesia


    4).Veteran Cricket Commentator Bal Pandit has passed away recently at his age of 89. He belongs to which state?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Kerala
    d)   Maharashtra


    5).Who among the following is also known as Metro Man?
    a)   Elattuvalapil Sreedhran
    b)   K Rangarajan
    c)   Vincent Kumaramangalam
    d)   Shiv Nadar


    6).International Red Panda Day is observed on __________.
    a)   8th September
    b)   19th September
    c)   20th September
    d)   18th September


    7).Which of the following has recently launched the Panch Kranti Abhiyan?
    a)   Golden Jubilee Yuva Morcha
    b)   Indian Young Morcha
    c)   Bharatiya Janata Yuva Morcha
    d)   Youth India Congress


    8).Which of the following city will host the Asian Games 2022?
    a)   Hangzhou
    b)   Beijing
    c)   Shanghai
    d)   Guangzhou


    9).What is the name of the operation that rescued 19,000 missing children from slavery and abuse?
    a)   Operation Save
    b)   Operation Beti
    c)   Operation Red Carpet
    d)   Operation Smile


    10).Who among the following has established Naam Foundation to fund drought relief for farmers?
    a)   Nana Patekar
    b)   Boman Irani
    c)   Aamir Khan
    d)   Amitabh Bachachan

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). a)   6). b)   7). c)   8). a)   9). d)   10). a)
    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: