Current Affairs Quiz- 1st November- 2015

    Current Affairs Quiz- 1st November- 2015
    Current Affairs Quiz- 1st November- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1). Who is the chairman of the committee, which formed by the Ministry of Human Resource Development to frame the new Education Policy?
    a)   Shailaja Chandra
    b)   T S R Subramanian
    c)   Sewaram Sharma
    d)   Sudhir Mankad


    2). Which among the following state has decided to setup bio-ethanol refinery to stop menace of straw burning?
    a)   Punjab
    b)   Gujarat
    c)   Kerala
    d)   Maharashtra


    3).Headquarters of World Meteorological Organization (WMO) is located at ________.
    a)   Vienna, Austria
    b)   New York, USA
    c)   Rome, Italy
    d)   Geneva, Switzerland


    4). Which of the following Social Media has came forward to help BSNL to setup 100 WiFi hotspots in Rural India?
    a)   Facebook
    b)   Twitter
    c)   Google+
    d)   Thumblr


    5).Who is the winner of the women’s doubles title of the prestigious $7 million WTA Finals which was held at Singapore Indoor Stadium?
    a)   Casey Dellacqua and Yaroslava Shvedova
    b)   Sania Mirza and Martina Hings
    c)   Hao- Ching Chan and Yung-Jan Chan
    d)   Muguruza and Suarez Navarro


    6). Swami Vivekanandh Airport is located at _________.
    a)   Bhavnagar, Gujarat
    b)   Kadapa, Andhra Pradesh
    c)   Pasighat, Arunachal Pradesh
    d)   Raipur, Chhattisgarh


    7).Which of the following countries has won the 2015 Rugby World Cup?
    a)   Russia
    b)   New Zealand
    c)   Germany
    d)   US


    8).Who is Goodwill Ambassador of the SAARC HIV/AIDS Campaign?
    a)   Arjun Kapoor
    b)   Aamir Khan
    c)   Anupam Kher
    d)   Ajay Dengn


    9). Saketh Myneni is related to which of the following sports?
    a)   Tennis
    b)   Badminton
    c)   Hockey
    d)   Squash


    10).Who is known as the “Doyen of Indian prehistoric Archaeology”?
    a)   Daya Ram Sahni
    b)   Virendra Nath Misra
    c)   Dlip Kumar Chakrabharti
    d)   V D Krishnaswami

    Answers:                                 
    1). b)   2). a)   3). d)   4). a)   5). b)   6). d)   7). b)   8). d)   9). a)   10). b)

    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for Upcoming Bank Exams- Click Here
    Online Mock Tests 2019: