Current Affairs Quiz- 1st September 2015

    Current Affairs Quiz- 1st September 2015
    Current Affairs Quiz- 1st September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which State Government has launched the first one step Women’s Help Centre called “Sakthi” to provide help the harassed women in the state?
    a)   Kerala
    b)   Rajasthan
    c)   Haryana
    d)   Madhya Pradesh


    2).Who has been appointed as the CMD of India Trade Promotion Organization?
    a)   Tiju Thomas
    b)   Acharya Dev
    c)   Aziz Haqqani
    d)   L C Goyal


    3).Union Government has contributed how much amount for the Employees Pension Scheme (EPS) for the year 2015-16?
    a)   Rs. 2,000 crore
    b)   Rs. 1,000 crore
    c)   Rs. 3,000 crore
    d)   Rs. 3,500 crore


    4).Buchi Babu Memorial Trophy is related to which of the following sports?
    a)   Hockey
    b)   Cricket
    c)   Kabbadi
    d)   Badminton


    5).Vadakkunnathan Temple is located at_________.
    a)   Assam
    b)   Tamilnadu
    c)   Kerala
    d)   Karnataka


    6).Which State Renewable Energy Department has won the award for highest Capacity in Rooftop solar Power output?
    a)   Punjab
    b)   Gujarat
    c)   Maharashtra
    d)   Madhya Pradesh


    7).Oliver Wolf Sacks who recently passed away was a famous________.
    a)   Physicist
    b)   Chemistry
    c)   Biologist
    d)   Neurologist


    8).Who is the winner of Award of Excellence 2015 from UNESCO?
    a)   Japan
    b)   US
    c)   China
    d)   India


    9).Which State Legislative Assembly has passed three bills to protect indigenous people of the state?
    a)   Manipur
    b)   Assam
    c)   Bihar
    d)   Uttar Pradesh


    10).Which of the following mountain in North America has been renamed as Denail?
    a)   Pico de Orizaba
    b)   McKinley
    c)   Mount Logan
    d)   Mount Rainier

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). b)   5). c)   6). a)   7). d)   8). d)   9). a)   10). b)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    / 5. Reviews