Current Affairs Quiz- 20th August 2015

    Current Affairs Quiz- 20th August 2015
    Current Affairs Quiz- 20th August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Union Government has approved to sign Tax Information Exchange Agreements between India and _________.
    a)   France
    b)   Germany
    c)   Seychelles
    d)   South Korea


    2).Who is the winner of James Tait Black Award 2015, which is the oldest literacy award of UK?
    a)   Harper Lee
    b)   Dan Brown
    c)   V S Naipaul
    d)   Zia haider Rahman


    3).Who has been appointed as the Chairman and Managing Director of Air India?
    a)   Ashwani Lohani
    b)   Ajit Kumar
    c)   Jayant Patel
    d)   O P Rawat


    4).Which of the following two temple towns has been announced as the Twin National Heritage Cities?
    a)   Badrinath and Konark
    b)   Rishikesh and Haridwar
    c)   Kedarnath and Badrinath
    d)   Gangotri and Haridwar


    5).Who is the winner of Maharashtra Bhushan Award 2015?
    a)   Anil Awachat
    b)   Narayan Hari Apte
    c)   Babasaheb Purandare
    d)   Gopal Ganesh Agarkar


    6).Name the Australian Cricketer who has been appointed as the Ambassador to India for education?
    a)   Adam Gilchrist
    b)   Michael Clarke
    c)   Shane Watson
    d)   Ricky Ponting


    7).What is the name of the largest NATO airborne drills since the end of the cold war?
    a)   SWAT Response15
    b)   Swift Response 15
    c)   NAD 15
    d)   SEAL 2015


    8).Forbes has released the list of World’s 100 Most Innovative Companies, and there Indian Companies has got placed in it, which among the following is NOT one of them?
    a)   Hindustan Unilever
    b)   Sun Pharma
    c)   Infosys
    d)   TCS


    9).Who is the winner of 1st South Asian Football Federation (SAFF)?
    a)   Maldives
    b)   Sri Lanka
    c)   India
    d)   Bangladesh


    10).Who has appointed as the UN ambassador of the “HeForShe” campaign for the gender equality?
    a)   Ronit Roy
    b)   Anupam Kher
    c)   Priyanka Chopra
    d)   Irrfan Khan

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). b)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    / 5. Reviews