Current Affairs Quiz-20th December- 2015

Current Affairs Quiz-20th December- 2015
Current Affairs Quiz-20th December- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Which of the following bank has signed a MoU with eMudhra for the e-Signature service which able to digitally sign the documents to submit to the bank online?
a)   SBI
b)   Axis Bank
c)   ICICI Bank
d)   HDFC Bank


2). Which state government has recently planned to set up the state’s first Petcoke (Petroleum Coke) based power plant?
a)   Kerala
b)   Karnataka
c)   Maharashtra
d)   Gujarat


3). Who among the following persons has become the first Indian to score Pro-Boxing hat-trick?
a)   Satish Kumar
b)   L Devendro Singh
c)   Shiva Thapa
d)   Vijendra Singh


4). Who among the following has been recently honored with 2015 Sanctuary Legend Award?
a)   S K Kumarasamy
b)   Param Jit Singh
c)   Ashok Kumar
d)   Shrikant Bahulkar


5).Pension Fund Regulatory Body (PFRDA) has started using ________ instead of Aadhaar for validation of the new customers under NPS.
a)   Bank Passbook
b)   Driving License
c)   Voters ID
d)   PAN card


6). Who is the first cricketer to hit 600 sixes in T20 cricket matches?
a)   Suresh Raina
b)   Chirs Gayle
c)   Glenn Maxwell
d)   Brendon McCullum


7). In “IREP”, ‘R’ stands for _______.
a)   Refinery
b)   Reconstruction
c)   Revolution
d)   Reforms


8). Central Government has recently proposed to set up a Multi-purpose Capacity Building Institute at which of the following states?
a)   Manipur
b)   Assam
c)   Arunachal Pradesh
d)   Sikkim


9).Dan Carter is related to which of the following sports?
a)   Baseball
b)   Foot ball
c)   Rugby
d)   Basketball


10). Which of the following American Universities has launched the APJ Abdul Kalam Fellowship for Indian Students?
a)   University of Pennsylvania
b)   University of South Florida
c)   Columbia University
d)   University of California

Answers:                         
1). b) 2). a) 3). d) 4). c) 5). d) 6). b) 7). a) 8). d) 9). c) 10). b)

For More Daily Current Affairs Quiz- Click Here

Online Mock Tests 2019: