Current Affairs Quiz- 20th October- 2015

    Current Affairs Quiz- 20th October- 2015
    Current Affairs Quiz- 20th October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which one of the following banks launched the Chillr mobile app in partnership with Chillr?
    a)   Andhra Bank
    b)   Corporation Bank
    c)   Allahabad bank
    d)   Bank of Baroda


    2). M/S VIVO mobiles replaced PepsiCo as the new sponsor of which one of the following tournaments?
    a)   Indian Hockey League
    b)   Indian Football League
    c)   Indian Premier League
    d)   Indian Tennis League


    3).What is the estimation of the acquisitions done by India in the US market in 2015 as per the report released by Baker& McKenzie Majority?
    a)   1.6 US billion dollar
    b)   1.7 US billion dollar
    c)   1.8 US billion dollar
    d)   1.9 US billion dollar


    4).Who among the following is the present chairman of UIDAI?
    a)   Vijay S Madan
    b)   Nandhan M. Nilekani
    c)   Gururaj
    d)   Ashish Kumar


    5). The Basic customs duty on wheat has been increased to what percentage by the Indian Government due to the continuous fall in international prices?
    a)   25%
    b)   26%
    c)   24%
    d)   27%


    6).Which one of the following universities will be receiving 234 million dollars as compensation for patent infringement from Apple Inc.?
    a)   University of Maryland
    b)   University of Wisconsin
    c)   University of Illinois
    d)   University of Pennsylvania


    7).Which one of the following countries has been rated as the country with best retirement system in the world by the 2015 Melbourne Mercer Global Pension Index?
    a)   Denmark
    b)   India
    c)   Australia
    d)   Netherland


    8).Who among the following Indian batsmen known for his triple century in Test cricket announced his retirement from international cricket and IPL recently?
    a)   Sachin Tendulkar
    b)   Virat Kholi
    c)   Virendra Sehwag
    d)   Shikar Dhawan


    9). Konkan railway became the first to establish a tunnel technology institute, named George Fernandes Institute of Tunnel technology in which of the following locations?
    a)   Kolkata
    b)   Delhi
    c)   Goa
    d)   Srinagar


    10). North Atlantic Treaty organization has launched a 3 week Trident Juncture military exercise in which one of the following countries?
    a)   Spain
    b)   Italy
    c)   Portugal
    d)   Germany

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). a)   5). a)   6). b)   7). a)   8). c)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V 2015- Click Here
    Online Mock Tests 2019: