Current Affairs Quiz- 20th September 2015

    Current Affairs Quiz- 20th September 2015
    Current Affairs Quiz- 20th September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Government has organized an exhibition remembering the Indo-Pak war of 1965 “Shauryanjali” which was held at _______.
    a)   Jahanpanah
    b)   Tughlqabad
    c)   Rajpath
    d)   Agra


    2).Which of the following state government has planned to increase the working days from 150 to 200 days under Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act (MGNREGA) in drought affected areas?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Himachal Pradesh
    c)   Rajasthan
    d)   Odisha


    3).The president of Board of Control for Cricket in India (BCCI), Jagmohan Dalmiya has passed away recently. He belongs to which state?
    a)   Karnataka
    b)   West Bengal
    c)   Maharashtra
    d)   Uttar Pradesh


    4).Name the Indian who has won silver medal in 2015 Korea Open Badminton Tournament?
    a)   Ajay Jayaram
    b)   Chetan Anand
    c)   Aditya Joshi
    d)   Sanave Thomas


    5).Ladakh Festival is celebrated at which of the following state?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Bihar
    c)   Rajasthan
    d)   Jammu and Kashmir


    6). How much fund has been allotted for the National Integrated Power Development Scheme?
    a)   Rs. 45,000 Crore
    b)   Rs. 50,000 Crore
    c)   Rs. 35,000 Crore
    d)   Rs. 40,000 Crore


    7).Name the Indian Cricketer who has received the honorary life membership by the Cricket Club of India?
    a)   M S Dhoni
    b)   Virat Kohli
    c)   Ajinkya Rahane
    d)   Sachin Tendulkar


    8).Which of the following country has recently adopted new constitution to make the country’s transition to a secular and democratic republic?
    a)   Maldives
    b)   Sri Lanka
    c)   Bangaldesh
    d)   Nepal


    9).Who is the winner of 2015 Singapore Grand Prix of Formula One?
    a)   Sebastian Vettel
    b)   Nico Hulkenberg
    c)   Nico Rosberg
    d)   Danieal Ricciardo


    10).Who is the current President of Nepal?
    a)   Abdulla Yameen
    b)   Ram Baran Yadav
    c)   Abdul Hamid
    d)   Thein Sein

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). b)   4). a)   5). d)   6). a)   7). c)   8). d)   9). a)   10). b)
    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: