Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz – 2nd March 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).India has signed a deal worth of $3.1 Billion for Apache and Chinook Helicopters with which of the following countries?
a)  Russia
b)  US
c)  UK
d)  Germany
e)  Australia


2).Who has won the best actor award in the Kerala State Film Award 2015?
a)  Bhagwati Lal Vyas
b)  Avinash Chander
c)  Shyam Benjamin
d)  Dulquer Salmaan
e)  Jayaraj Rajasekharan Nair


3).Name the noted Science Journalist, who has been conferred with the National Award for the outstanding efforts in the Field of Science and Technology Communication on Electronic Medium?
a)  Manish Arora
b)  Gurmeet Sapal
c)  Pallava Bagla
d)  Arati Prabhakar
e)  K R Sridhar


4).Name the South African bowler who has been recently suspended for illegal bowling action?
a)  Dale Steyn
b)  Makhaya Ntini
c)  Allan Donald
d)  Aaron Phangiso
e)  None of these


5).Which of the following has recently launched Uridashi Masala Bonds?
a)  International Finance Corporation
b)  ICICI
c)  Axis
d)  Softbank
e)  Sun Pharma


6).Name the person who won gold medal in men’s 50km race walk event at National Championship?
a)  Ram Singh Yadav
b)  Budhia Singh
c)  Arun Bhardwaj
d)  Ashok Nath
e)  Basanta Bahadur Singh Rana


7).Who has been appointed as the chief of Staff of the Eastern Naval Command?
a)  Alok Kumar Verma
b)  Rajendra Singh
c)  Atul Kumar Jain
d)  Subhro Kamal Mukherjee
e)  None of these


8).Who is Kumarimuthu?
a)  Malayalam Singer
b)  Urdu Writer
c)  Classical Dancer
d)  Kannada Director
e)  Tamil Actor


9).Which state government has renamed the Mustafabad village as Saraswati Nagar?
a)  Uttar Pradesh
b)  Haryana
c)  Punjab
d)  Uttar Pradesh
e)  Madhya Pradesh


10).Who is Ratan Thiyam?
a)  Play Writer
b)  Singer
c)  Vocalist
d)  Journalist
e)  Director

Answers:
1) b) 2) d) 3) c) 4) d) 5) a) 6) e) 7) c) 8) e) 9) b) 10) a)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
Online Mock Tests 2019: