Current Affairs Quiz- 21st August 2015

    Current Affairs Quiz- 21st August 2015
    Current Affairs Quiz- 21st August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which is the first country in the world to receive funds from United Nations for its fast growing Solar Home Systems?
    a)   China
    b)   Bangladesh
    c)   US
    d)   Japan


    2).Which of the following state has launched theRajiv Gandhi Illuminating Scheme for Hill Town Advancement (RISHTA) project?
    a)   Arunachal Pradesh
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Jammu and Kashmir
    d)   Himachal Pradesh


    3).Who is the first Indian Woman to play in English league football?
    a)   Aditi Chauhan
    b)   Diksha Rana
    c)   Vani Desai
    d)   Shiwani Garg


    4).Union Government has launched a new Web-Portal named as “Vidyalakshmi” which helps the students seeking ___________.
    a)   Business loans
    b)   Government jobs
    c)   Educational loans
    d)   IT jobs


    5).Which of the following Airport becomes the first airport in the world to operate fully with solar power?
    a)   New Delhi
    b)   Cochin
    c)   Mumbai
    d)   Kolkata


    6).Which country is hosting 7thSAARC Finance Ministers meeting?
    a)   Sri Lanka
    b)   India
    c)   Bhutan
    d)   Nepal


    7).Which state government as signed a MoU with Future Group to modernize Public Distribution System (PDS)?
    a)   Rajasthan
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Maharashtra
    d)   Assam


    8).Russia has signed a defense deal with ________, which also includes the sale of 4 advanced Mi-35 Hind E combat helicopters.
    a)   Japan
    b)   Pakistan
    c)   India
    d)   China


    9).Chinese Technology giant, Lenovo has decided to start a manufacturing facility in which of the following Indian City?
    a)   Mangaluru
    b)   Gurgaon
    c)   Secunderabad
    d)   Sriperambadur


    10).National Senior Citizen Day is observed on_________.
    a)   21st August 2015
    b)   22nd August 2015
    c)   23rd August 2015
    d)   20th August 2015

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). d)   7). a)   8). b)   9). d)   10). a)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    Online Mock Tests 2019: