Current Affairs Quiz- 21st November- 2015

Current Affairs Quiz- 21st November- 2015
Current Affairs Quiz- 21st November- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Who has been elected as the President of the Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI)?
a)   Y C Deveshwar
b)   A V Girija Kumar
c)   Kiran Majumdar Shaw
d)   Harshavardhan Neotia


2). Which of the following bank provides loan of $120 million to fund the 2nd Bangladesh-India Grid Inter connectivity under South Asia Sub-Regional Economic Co-operation (SASEC) Programme?
a)   Asian Development Bank (ADB)
b)   World Bank
c)   BRICS Bank
d)   State Bank of India


3).Name the Indian state that signed a sister-state agreement with South Australia to boost export and investment opportunities?
a)   Kerala
b)   Rajasthan
c)   Gujarat
d)   Punjab


4). Egypt has signed two agreements with _____ to build its first nuclear plant at Dabaa.
a)   Japan
b)   US
c)   Russia
d)   Germany


5).Resurgent Partnership Summit 2015 was held at ________.
a)   Kolkata, West Bengal
b)   Jaipur, Rajasthan
c)   Mumbai, Maharashtra
d)   Surat, Gujarat


6). Which of the following has signed a MoU with Infrastructure Leasing (IL)& Financial Services (FS) Limited?
a)   Indian Postal Department
b)   Indian Railways
c)   National Highway Authority of India
d)   Airports Authority of India


7).17th Asia Pacific Youth Forum was hosted at which city?
a)   Kozhikode
b)   Bangalore
c)   Mysore
d)   Vijayawada


8).Who is the winner of the 2015 Reporters without Borders Prize?
a)   Zaina Erhaim
b)   Maria Menounos
c)   Erin Andrews
d)   Katie Couric


9).Satpura Thermal Power Plant is located at ________.
a)   Maharashtra
b)   Bihar
c)   Uttar Pradesh
d)   Madhya Pradesh


10).What is the capital of Syria?
a)   Damascus
b)   Jerusalem
c)   Amman
d)   Tehran

Answers:                                 

1). d)   2). a)   3). b)   4). c)   5). b)   6). d)   7). a)   8). a)   9). d)   10). a)

Answers for Previous Current Affairs Quiz has been updatedCheck Here

People Also Visited:

Free Online Mock Test for Upcoming Bank Exams- Click Here

Online Mock Tests 2019: