Current Affairs Quiz- 21st October- 2015

    Current Affairs Quiz- 21st October- 2015
    Current Affairs Quiz- 21st October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following countries has signed a MoU to establish air safety measures and avoid mid-air incidents over Syrian Skies?
    a)   US and Australia
    b)   Russia and US
    c)   US and Germany
    d)   Russia and China


    2).Who has been appointed as the Brand Ambassador of the tyre manufacturing giants MRF Limited?
    a)   MS Dhoni
    b)   Virat Kohli
    c)   AB De Villiers
    d)   Michael Clarke


    3).People Bank of China has launched the Yuan denomination in _______ for the first time to internationalize its currency offering yield of 3.15%.
    a)   US
    b)   Germany
    c)   Japan
    d)   London


    4).What is the monthly pension amount announced for the Yash Bharti Awardees by the Uttar Pradesh government?
    a)   Rs. 35,000
    b)   Rs. 25,000
    c)   Rs. 30,000
    d)   Rs. 50,000


    5).Who has been appointed as the Chief Financial Officer (CFO) of Snapdeal?
    a)   Phillip P Depual
    b)   Anup Vikal
    c)   Adam Bain
    d)   Sanjay Baweja


    6).Name the Indian Cricketer who has been appointed as the brand ambassador of Champion Tennis League Team Raipur Rangers?
    a)   Anil Kumble
    b)   Harbhajan Singh
    c)   Rohit Sharma
    d)   Rahul Dravid


    7).Who has been elected as the New Prime Minister of Canada?
    a)   Moses Nagamootoo
    b)   Alexis Tsipras
    c)   Justin Trudeau
    d)   Michelle Bachelet


    8).World Statistics Day is observed on ________?
    a)   19th October
    b)   22nd October
    c)   21st October
    d)   20th October


    9).Yuki Bhambri is related to which of the following sports?
    a)   Tennis
    b)   Badminton
    c)   Table Tennis
    d)   Hockey


    10).Who is Kikkeri Shamanna Lakshminarayana Swamy?
    a)   Singer
    b)   Director
    c)   Poet
    d)   Dancer

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). d)   5). b)   6). a)   7). c)   8). d)   9). a)   10). b)
    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V 2015- Click Here

    / 5. Reviews