Current Affairs Quiz- 21st September 2015

    Current Affairs Quiz- 21st September 2015
    Current Affairs Quiz- 21st September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following country has launched the newly developed smaller version of carrier rocket Long March-6 which has the capable of carrying 20 micro satellites in to the space?
    a)   China
    b)   Russia
    c)   Japan
    d)   US


    2).Who is the winner of Jnangarima Manad Alankaran Award of Bharatiya Jnanpith?
    a)   Satyapal Anand
    b)   Syed Waheed Ashraf
    c)   Syed Amin Ashraf
    d)   Shamim Hanfi


    3).The 67th Annual Primetime Emmy Awards ceremony was held at ___________.
    a)   Los Angeles
    b)   New York
    c)   Chicago
    d)   Illinois


    4).Who is the author of “Hollywood Wives”?
    a)   Viola Davis
    b)   Michael Cristofer
    c)   Jackie Collins
    d)   Kylie Travis


    5).International Day of Peace was observed on 21st September 2015. What is its theme for the year 2015?
    a)   Learn to Love-Love Makes Peace
    b)   Make Peace from your Home
    c)   World Needs Peace and Prosperity
    d)   Partnerships for Peace-Dignity for all


    6).Which of the following city is hosting the National Conference on Agriculture for Rabi Campaign?
    a)   Chandigarh
    b)   New Delhi
    c)   Bhopal
    d)   Shimla


    7).Who is the current Prime Minister of Egypt?
    a)   Sherif Ismail
    b)   Ibrahim Mahlab
    c)   Abdel Fattah
    d)   Entissar Amer


    8).Who is the winner of the annual Beijing International Marathon in Men’s Category which was recently held at Beijing?
    a)   Rebekah Gregory
    b)   Mariko Kipchumba
    c)   Kevin J Ryan
    d)   Stephen Bullock


    9).Who is the first Black Women to win the award for leading actress in the 67th Annual Primetime Emmy Awards 2015?
    a)   Vera Farmiga
    b)   Julianna Margulies
    c)   Viola Davis
    d)   Lizzy Caplan


    10).Who is Radhika Thilak?
    a)   Malayalam Playback Singer
    b)   Kannada Playback Singer
    c)   Bengali Playback Singer
    d)   Marathi Playback Singer

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). a)   4). c)   5). d)   6). b)   7). a)   8). b)   9). c)   10). a)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: