Current Affairs Quiz- 22nd August 2015

    Current Affairs Quiz- 22nd August 2015
    Current Affairs Quiz- 22nd August 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).15th World Athletics Championship is hosted at __________.
    a)   Kuala lumpur
    b)   Berlin
    c)   Hong Kong
    d)   Beijing


    2).Which is the first Indian State to make voting compulsory in local polls?
    a)   Rajasthan
    b)   Gujarat
    c)   Punjab
    d)   Kerala


    3).Uber Cabs has signed a MoU with ________ to provide WiFi hotspots in its cabs?
    a)   Vodafone
    b)   BSNL
    c)   Bharti Airtel
    d)   Reliance


    4).Who is the author of the book- “Making India Awesome”?
    a)   APJ Kalam
    b)   Chetan Bhagat
    c)   Smriti Irani
    d)   Varun Gandhi


    5).Who has been appointed as the advisor to Jammu and Kashmir CM Mufti Mohammad Sayeed?
    a)   Amitabh Mattoo
    b)   Anil Bhatt
    c)   Ila Arora
    d)   Raj Shekhar


    6).Which of the following Ministry has launched the Nai Roshni Scheme?
    a)   Housing and Urban Poverty Alleviation
    b)   MSME
    c)   HRD
    d)   Minority Affairs


    7).What is the name of the NASA spacecraft which has found the presence of neon gas in Moon’s atmosphere?
    a)   Verdit-3
    b)   LADEE
    c)   ASUS-1
    d)   LAMOO


    8). Who is the author of- “Mrs Funnybones”?
    a)   Rajdeepsar Desai
    b)   Najma Heptulla
    c)   Twinkle Khanna
    d)   Tina Desai


    9).Ranil Wickremesinghe has sworn-in as the PM of Sri Lanka for the ______ time.
    a)   4th
    b)   3rd
    c)   5th
    d)   2nd


    10).Which is the first Indian Agricultural product to be accorded by Geographical Indication (GI)?
    a)   Kerala’s Chengalikodan banana
    b)   Darjeeling’s Tea
    c)   Kerala’s Coconuts
    d)   West Bengal’s Jute

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). c)   4). b)   5). a)   6). d)   7). b)   8). c)   9). a)   10). b)
    More Daily Current Affairs Updates:

    Daily Current Affairs Quiz- Check Below:

    Online Mock Tests 2019: