Current Affairs Quiz- 22nd November- 2015

Current Affairs Quiz- 22nd November- 2015
Current Affairs Quiz- 22nd November- 2015:                            
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Which of the following private sector bank has started its operation recently at Dhaka, Bangladesh?
a)   IDBI
b)   HDFC
c)   ICICI
d)   Axis


2). How much fund has been allotted to Delhi Government from Central Government for Swachh Delhi Abhiyan?
a)   Rs. 60 crore, 80 lakhs
b)   Rs. 80 crore, 60 lakhs
c)   Rs. 70 crore, 90 lakhs
d)   Rs. 90 crore, 70 lakhs


3).Who has been nominated as the United States Director of the Asian Development Bank by the President Barack Obama?
a)   Beheruz Sethna
b)   Swati Dandekar
c)   Paul Shrivastava
d)   Jamshed Bharucha


4). Name the Indian who won the 2015 IBSF World Snooker Championship which was held at Hurghada, Egypt?
a)   Neeraj Kumar
b)   Pankaj Advani
c)   Aditya Mehta
d)   Brijesh Damani


5).Advanced Air Defence (AAD) Missile was successfully test fired by India at Abdul Kalam Island or Wheeler Island which was located at __________.
a)   Maharashtra
b)   West Bengal
c)   Orissa
d)   Gujarat


6). At which of the following state Union Railways Ministry has inaugurated the Silchar-Lumding broad gauge rail line?
a)   West Bengal
b)   Assam
c)   Maharashtra
d)   Madhya Pradesh


7).1st edition of World Indology Conference was held at _________.
a)   New Delhi
b)   Bangalore
c)   Mumbai
d)   Hyderabad


8).1st South Asian Annual Disaster Management Exercise (SAADMEx) 2015 will be hosted at which of the following countries?
a)   Bangladesh
b)   Indonesia
c)   India
d)   Singapore


9).Which of the following has offering entrepreneur development programme for women in India?
a)   Amazon
b)   Walmart
c)   Flipkart
d)   eBay


10).Final match of Junior Asia Hockey Cup 2015 was played between_______ and _______.
a)   Japan and India
b)   Pakistan and Japan
c)   India and South Korea
d)   India and Pakistan

Answers:                         

1). d) 2). d) 3). b) 4). b) 5). c) 6). b) 7). a) 8). c) 9). b) 10). d)

Answers for previous Current Affairs Quiz has been updatedCheck Here

/ 5. Reviews

Online Mock Tests 2019:

Subscribe and get Unlimited Free Videos