Current Affairs Quiz- 22nd October 2015

    Current Affairs Quiz- 22nd October- 2015
    Current Affairs Quiz- 22nd October- 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).To encourage the people to use the public transport instead of their car, first Car-Free Day was observed on 22ndOctober at ________.
    a)   Kolkata
    b)   New Delhi
    c)   Mumbai
    d)   Bangalore


    2).”Dream Big: My Journey to Connect India” is the auto-biography of _______.
    a)   Hamid Ansari
    b)   Naina Lal Kidwai
    c)   Sam Pitroda
    d)   Shiv Brat Lal


    3).UK has signed a deal a nuclear deal with which of the following countries to build 1st Nuclear Power Plant?
    a)   Australia
    b)   Germany
    c)   Russia
    d)   China


    4).Who among the following has recently inaugurated the Indian Police Foundation and Indian Police Institute in New Delhi?
    a)   Rajnath Singh
    b)   Manohar Parrikar
    c)   Kiren Rijiju
    d)   Rajiv Mehrishi


    5).Naval Area of ________ and __________ has been divided into two separate headquarters to enhance the operational and administrative organizational structure.
    a)   Madhya Pradesh and Uttar Pradesh
    b)   Assam and Bihar
    c)   Maharashtra and Gujarat
    d)   Madhya Pradesh and Maharashtra


    6).Which of the following country is hosting first World Indigenous Games?
    a)   Germany
    b)   Brazil
    c)   USA
    d)   Norway


    7).Amaravati has been declared as the new capital of Andhra Pradesh which was located as the banks of _______.
    a)   River Godavari
    b)   River Cauvery
    c)   River Ganga
    d)   River Krishna


    8).Name the Indian state which has been hosting India’s first Paragliding World Cup?
    a)   Himachal Pradesh
    b)   Maharashtra
    c)   Arunachal Pradesh
    d)   Jammu and Kashmir


    9).Who is known as the “Father of Indian Telecommunication Revolution”?
    a)   Salman Rushdie
    b)   Sam Pitroda
    c)   Smita Patil
    d)   Santosh Singh


    10).Who is Alok Rawat?
    a)   Senior IPS Officer
    b)   Senior IRS Officer
    c)   Senior IAS Officer
    d)   Senior Advocate

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). c)   6). b)   7). d)   8). a)   9). b)   10). c)
    People Also Visited:

    Free Online Mock Test for IBPS PO-V 2015- Click Here
    Online Mock Tests 2019: