Current Affairs Quiz- 22nd September 2015

    Current Affairs Quiz- 22nd September 2015
    Current Affairs Quiz- 22nd September 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).What will be the India’s GDP growth forecast for the current financial year as per recent Asian Development Bank forecast?
    a)   6.1%
    b)   6.9%
    c)   7.1%
    d)   7.4%


    2).Who has been appointed as the New Managing Director of Harley Davidson India?
    a)   Vikram Pawah
    b)   A M Naik
    c)   Siddhartha Lal
    d)   Anoop Prakash


    3).Which country has declared, Cow as their National Animal?
    a)   Maldives
    b)   Nepal
    c)   Bangladesh
    d)   Sri Lanka


    4).What is the name of the India’s Fast Patrol Vessel which has been commissioned in the naval dockyard in Mumbai?
    a)   ICGS Akshay
    b)   ICGS Kamorta
    c)   ICGS Apoorva
    d)   ICGS Airvat


    5).Who is the winner of the 24thVyaas Samman?
    a)   Kamal Kishore Goenka
    b)   David Prasad
    c)   Shekar Roy Pandey
    d)   Vignesh Kumar Yadav


    6).Google has joined hands with which of the following organization to launch Android Developer Nanodegree programme?
    a)   Microsoft
    b)   Idea
    c)   Reliance
    d)   Tata Trusts


    7).Which of the following state assembly has passed the Vexation Litigation Prevention Bill, 2015 to prevent the filing of baseless cases and misuse of laws for personal benefits?
    a)   Punjab
    b)   Assam
    c)   Bihar
    d)   Rajasthan


    8).Who is the partner for Swavlamban Health Insurance Scheme?
    a)   NIAC
    b)   UIIC
    c)   OICL
    d)   Oriental Insurance


    9).5th International Pars Wushu Cup was held at _______.
    a)   Kabul
    b)   Tehran
    c)   Astana
    d)   Tashkent


    10).India and _______ have agreed to increase the level of cooperation to fight against the terrorism.
    a)   Japan
    b)   US
    c)   China
    d)   Russia

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). b)   4). c)   5). a)   6). d)   7). d)   8). a)   9). b)   10). b)
    People Also Visited:

    / 5. Reviews