Current Affairs Quiz

Current Affairs Quiz
Current Affairs Quiz – 29th February 2016:
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1). Who among the following was elected as president of Kosovo by the Members of Parliament amid the protests?
a)  HashimThaci
b)  Sadri Ferati
c)  AdemGashi
d)  ShpejtimBulliqi
e)  JelenaBontic


2). Who among the following appointed as the Chairman of Banks Board Bureau?
a)  Tapan Mishra
b)  VinodRai
c)  Shanmukhanadhan
d)  VikramMetha
e)  None of the aove


3).  Tata Sons Chairman Emeritus Ratan Tata has invested an undisclosed amount in home rental start-up _______.
a)  Grabhouse
b)  Nestaway
c)  Zocalo
d)  Flatchat
e)  Homers


4). ResulPookutty became the first Asian to win the award at 63rd annual Golden Reel Awards. He is a
a)  Music Director
b)  Film Editor
c)  Costume Designer
d)  Sound Designer
e)  VFX Designer


5). Which Film is being nominated as the best picture in Oscar Awards 2016?
a)  The Bridge Sbort
b)  Room
c)  The Martian
d)  Spotlight
e)  The Revenent


6). Who won the Best actress award at Oscar Awards 2016?
a)  Cate Balnchett
b)  Brie Larson
c)  Jennifer Lawrence
d)  Sonarisa Ronan
e)  Charlotte Rampling


7). Expanding its presence in the Gulf market, private carrier ______ announced that it will launch a flight service to Muscat from here next month.
a)  Indigo Airlines
b)  Jet Airways
c)  Spice Jet
d)  Air India
e)  Go Air


8). Which Indian cricketer has joined ICC and UNICEF’s ‘Team Swachh’ initiative to build a social movement for sanitation and toilet use, aiming for an open defecation-free India?
a)  SauravGanguly
b)  Rahul Dravid
c)  Sachin Tendulkar
d)  Anil Kumble
e)  None of the above


9). Olympian BasantaBahadur Singh Rana clinched ____ in men’s 50km race walk event of the National Championships.
a)  Silver
b)  Bronze
c)  Gold
d)  None
e)  None of the above


10). Nihal Ahmed Maulavi Mohammed Usman died in Nashik at the age of 90. He is a former
a)  Actor
b)  Minister
c)  Cricketer
d)  Musician
e)  Writer


Answers:
1) a) 2) b) 3) b) 4) d) 5) d) 6) b) 7) b) 8) c) 9) c) 10) b)

For More Daily Current Affairs GK Quiz- Click Here
Online Mock Tests 2019: